Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Миксът на Моузес разтърва Атина

02 Декември 2007 / 08:12:21  GRReporter
1588 прочитания

            Миксът на Моузес или както е известен в целия свят MOMIX за четвърти път гостува на Атина и публика и танцьори си засвидетелстват взаимна обич и възхищение. Трупата на световно известния хореограф Моузес Пенделтън представя в гръцката столица спектакъла „Страст” по музика на Питър Гейбриъл и романа на Никос Казандзакис „Последното изкушение на Христос”. Преди това трупата триумфира със същото представление в Солун.


            Моузес Пенделтън никога не е криел любовта и възхищението си към Гърция. Запитан дали вярва в бога, той винаги отговаря: „Да, любимият ми бог е Аполон”. При всяко свое идване в Гърция се катери по планината Олимп и събира диви цветя. Изключение прави само тази година, защото „декември не е най-подходящото време да изкачваш Олимп”. Как смята да прекара дните си в Атина? „Обожавам нощните клубове на Атина и се надявам да успявам да изтрезнявам след всяка купонджийска нощ. Освен това ще отдам дължимото на узото, което също обожавам”.


            Малцина знаят, че въпреки безспорната си слава на един от най-самобитните съвременни хореографи Моузес Пенделтън всъщност случайно започва да се занимава с балет. Той е известен ски състезател от националния отбор на САЩ, когато при подготовка за участие в Олимпийските игри пада лошо и чупи рамо. В балетната зала попада като част от възстановителната терапия и остава омагьосан от идеята да съчетае спорт, акробатика и танц. Магия, която продължава и до днес.


            Стилът на MOMIX е неповторим.Това не е балет в класическия смисъл, не е чиста акробатика, не е дефилиране на перфектни тела по сцената, не е само игра на светлинни, лазерни и звукови ефекти. Феноменът MOMIX дори не е просто съчетание от всичко това. Той е материализираният изказ на един творец ексцентричен, но земен, артистичен, но дисциплиниран, изтънчен, но разбираем. С две думи – Моузес Пенделтън.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus