Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Ел Греко” счупи рекорда за най-гледан гръцки филм

24 Октомври 2007 / 14:10:40  GRReporter
3446 прочитания

             Само за 4 дни суперпродукцията за живота на Доминикос Теотокопулос бе гледана от 150 000 зрители, очаква се първата седмица продажбите да достигнат 250 000. За да се възвърнат разходите по продукцията, трябва да се продадат общо 900 000 билети, но продуцентите на филма смятат, че продажбите ще надхвърлят 1,2 милиона. Това е абсолютен рекорд за посещаемост на гръцки филм. Предишните два рекорда принадлежат на „(Цари)Градска Кухня” и „Скатаване и униформа – Егейски сирени”.


            Режисьор на филма „Ел Греко” е Янис Смарагдис, сценарият също е негов в сътрудничество с Джаки Павленко, музиката е на Вангелис, а продуцент е испано-гръцки екип. Ролята на великия художник се изпълнява от англичанина Ник Адсън, в останалите роли за Лакис Лазопулос, Димитра Мацука, Георгиос Карамихос. Лентата се снима в Атина, остров Крит, където е родното място на художника, Венеция, където той учи в ателието на Тициан и в Толедо, където създава световната си слава.


            „Това е един филм, който има бъдеще пред него, тъй като ще се покаже в испаноезичните страни, а и на по-широк международен пазар. Много се радвам, че гръцката публика веднага оцени нашата работа”, заяви режисьорът Янис Смарагдис.


            Ако сте любопитни и искате да получите идея за атмосферата на „Ел Греко”, а не може да чаката докато филмът дойде по българските екрани, кликнете по-долу, за да видите трейлъра на лентата:


http://www.youtube.com/watch?v=mvfTqgr_8B4


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus