Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Неизбежните промени в живота

10 Септември 2015 / 08:09:42  GRReporter
8578 прочитания

Гали

Всичко в живота се променя рано или късно.  Хераклит е изрекъл може би най-същественото за живота: Панта рей или Всичко тече, всичко се променя и нищо не остава едно и също. Много често хората, които се консултират с мен, ми задават въпроса „Тази промяна за добро ли е?” Винаги казвам, че няма лоша промяна, защото всичко в живота се променя и ако се опитваме да спрем промяната, това е все едно да се опитаме да спрем живота си.

Днешната статия е на тема как реагираме на промените, как ги приемаме. Има промени, които ние самите желаем и предприемаме. Има промени, които не искаме. Някои ни създават по-трудни условия, а други правят живота ни по-лесен. Но винаги в началото е най-трудно, защото промяната, дори и желана, дори тя да носи нещо по-добро от това, което имаме, означава да излезеш от комфорта си. Промените в живота са неизбежни и е добре да знаем как да се справяме по-лесно, когато чукат на вратата ни.

            В астрологията знак Скорпион и съответстващият му Осми дом в хороскопа, са свързани с онези промени, които са необратими. Това е домът на радикалните трансформации. Според традицията определението за него е „дом на смъртта”. Не приемайте това определение буквално. Кои са тези неща, които ни водят до усещането за безвъзвратен край и след тях нищо вече не е същото? Това са неочакваните събития, непланирани и които преобръщат живота. Осми дом е домът, който приключва, за да може да се роди нещо ново. Именно това е зоната, в която сме лишени от комфорта си и се намираме в условия, в които слагаме край на различни стари модели на живот – по лично желание или принудително. За да не оставате с впечатление, че този дом е „ужасен и страшен”, ще спомена, че много често едни от най-хубавите неща се случват именно защото нещо слага край на старото, в което сме живели.

Знакът, в който попада Осми дом в личния хороскоп, както и планетата, която го управлява, са основните фактори, по които съдим как гледаме на радикалните промени в живота, как им реагираме и по какъв начин ги приемаме.

По-надолу в статия ще дам информация според знака на Асцендента и Лунният знак. Луната има изключително важно значение за рецептивните ни нагласи и във връзка с това как реагираме на света около нас. Осмият дом, отчетено от знака, в който се намира Луната в личния хороскоп, дава информация предимно за инстинктивно емоционалната реакция на житейските промени. Докато Осмият дом, отчетено от Асцендента, дава информация във връзка с това какво конкретно правим, за да можем да приемем настъпила промяна.

Асцендент или Луната в знак Овен

Осмият дом попада в знак Скорпион и се управлява от Марс и Плутон. За добро или зло в живота ви по-често идват радикални промени, които обръщат всичко. Реагирате изключително интензивно, влагате всичките си сили, дори по някакъв начин надскачате себе си. Борите се до последно за или срещу промяната – за да я предотвратите ако не я искате, или за да я постигнете ако е желана. Проявявате огромно хладнокръвие, носите силен инстинкт към опасните и критични ситуации. За да приемете промените, които са неизбежни, следвайте вродения си инстинкт за оцеляване – той ще ви подскаже кога, как и с какво да се борите и какво да пренебрегнете. Ползвайте чужди ресурси – емоционални, интелектуални, материални.

Асцендент или Луната в знак Телец

Осмият дом попада в знак Стрелец и се управлява от Юпитер. На неизбежните промени реагирате с един огромен вътрешен оптимизъм, дори и на повърхността да сте пълни с песимизъм. Вярата, че всяка промяна е стъпка напред, е нещото, което ви помага най-силно да се справите особено, когато сте изправени пред нежелани промени. Открити сте за житейските промени като цяло, умеете да ги пускате в живота си с лекота. За да се справите по-лесно с неизбежните и трудни промени, просто пътувайте някъде до място, което ви е непознато, отидете в храм/манастир, посетете религиозно място или се срещнете с хора, които са ви напълно чужди – чужденци или такива, с които никога не сте се срещали.

Асцендент или Луната в знак Близнаци

Осмият дом попада в знак Козирог и се управлява от Сатурн. Носите един доста активен консерватизъм и промените в живота, дали желани или не, приемате с голямо усилие. Вътрешният ви страх да излезете от сигурното и установеното е силен, затова понякога сте готови да отлагате, дори ако разбирате, че една промяна ще ви донесе много по-добри житейски условия. За да се справите по-лесно най-вече с неизбежните промени, които не зависят от вас, се придържайте към установени норми и традиции, не спирайте да работите, свържете се с хора, които уважавате и които са авторитети в очите ви. Прекарайте малко време в усамотение, на място, което е по-безлюдно.

Асцендент или Луната в знак Рак

Осмият дом попада в знак Водолей и се управлява от Сатурн и Уран. Промените в живота ви идват доста светкавично и изненадващо. Затова при вас е характерно, че никога не сте подготвени и нямате ни най-малка представа кога ще ви връхлетят. Дори желаните промени осъществявате бързо, сякаш без да размислите малко преди това. За да се справите по-лесно търсете нестандартни решения, не вървете по утъпкани пътища. Общувайте активно с приятелите си, посещавайте места, на които има събрани големи групи хора. Имате силен усет за бъдещето и правилните решения за вас са такива, които никога не сте ползвали. Не бъдете консервативни.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus