Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Насладете се на августовското пълнолуние

29 Август 2015 / 13:08:43  GRReporter
946 прочитания

Както всяка година, министерството на културата празнува августовското пълнолуние на 29 август и организира различни изяви със свободен вход за публиката в повече от 140 археологически обекти, паметници и музеи в цяла Гърция.

От Тракия до Крит и от Родос до Корфу, посетителите могат да разгледат обектите на светлината на августовското пълнолуние и да участват в музикални и театрални представления, изложби, прожекции на филми, театър на сенките и др.

Всяка година в списъка се добавят все повече паметници и музеи. В Атика тази година след четиригодишна пауза ще участва в празника и археологическият обект Сунио. Входът е свободен за посетителите, които могат да го разгледат до полунощ.

Афишът на празника показва античния театър във Филипи

Афишът на празника показва античния театър във Филипи. Очаква се театърът да бъде включен в списъка с паметниците на световното културно наследство на Юнеско.

В списъка с изявите са добавени:

Национален археологически музей: „Историите на луната в Националния археологически музей”. Посетителите ще се потопят в непознати истории и нощния чар на археологическите експонати. Работно време: от 20:00 до 24:00.

Крепостта на Трикала ще е отворена за посетители от 20:00 до 24:00.

Нафплио

В археологическия обект Иреон на остров Самос (античния храм на богинята Хера)  в 21:00 ще има музикална вечер под заглавие „Луна, омагьосваш ме” със Зафирис Хадзифотиу (вокал) и Константинос Папагеоргиу (китара). Вечерта ще продължи до 23:30.

В Археологическия музей Свети Кирикос на остров Икария в 21:00 ще има музикална вечер с хора на Дружеството за традиционна музика и гръцки занаяти на Икария и Димитрис Лигнос. Музеят ще е отворен от 20:30 до 23:30.

Категории: августовско пълнолуние Министерство на културата културни изяви археологически обекти музеи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus