Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мат Деймън като Джейсън Борн пристига в Гърция

14 Септември 2015 / 10:09:11  GRReporter
892 прочитания

Улични протести, гръмки лозунги срещу политиката на бюджетни съкращения и публично недоволство. Сцени, които напомнят атинското всекидневие веднага след приемането на първия меморандум за финансова помощ.

През тези дни посетителите на Тенерифе със сигурност ще се объркат. И това, защото испанският град се превърна в декор за петия епизод на шпионската поредица „Борн”. Така всички рекламни надписи и улични табели в града са сменени с гръцки, а сцените от новите авантюри на Джейсън Борн пресъздават гръцката реалност от периода 2011-2012.

Санта Круз де Тенерифе започна да напомня на Атина на 9 септември със снимките на първата сцена, която пресъздава уличен протест. Той започва от площад „Испания”, където екипът ще снима включително днес и ще продължи до 22 септември в районите на Imeldo Seris и El Clavel. Действието се развива през вечерните часове и за целта полицията на канарския остров спира движението по околните улици. Пешеходците са изолирани на голямо разстояние от снимачната площадка от съображения за тяхната сигурност.

На снимките се виждат така познатите от гръцките протести лозунги: „Прокървихме достатъчно, платихме достатъчно, изтърпяхме достатъчно”, „Долу диктатурата на монополите на Европейския съюз”.

Гръцкият национален флаг с надписа ΟΧΙ е директна препратка към организирания на 5-ти юли тази година референдум, на който мнозинството от гърците отговориха с „не” на вероятността да се постигне споразумение с кредиторите.

Обстановката е напълно реалистична с патрулните коли и автобусите на гръцката полиция, както и с неизменния сълзотворен газ.

Снимките на испанския остров ще продължат поне до края на месеца, като на 26 септември екипът ще снима на северното летище в Тенерифе.

Междувременно посолството на САЩ в Атина публикува част от интервю на Мат Деймън, в което той разкрива, че част от филма ще бъде сниман в Гърция. „Започваме в Гърция, която е родината на демокрацията, както знаете”, посочва актьорът, който превъплъщава ролята на Джейсън Борн.

В същата публикация на дипломатическото представителство филмът се описва като авантюра „в страдащата от бюджетни съкращения Европа и в един пост - Едуард Сноудън свят”. Според публикацията Деймън разкрил пред феновете, че финалните снимки ще се състоят в Лас Вегас.

До момента не е известно заглавието на петия епизод на поредицата „Борн”, която се режисира от Пол Грийнграс. Той е и сценарист на филма заедно с Деймън и Кристофър Роуз.

В основния актьорски състав са включени също Венсал Касел, който ще играе ролята на „лошия”, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер и Джулия Стайлс.

Премиерата на филма е планирана за 29 юли 2016.

Категории: Кино Мат Деймън Борн снимки в Тенерифе посолство на САЩ в Атина снимачен екип снимки в Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus