Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Май е месецът на “актуалните новини по света и у нас”

01 Май 2015 / 08:05:32  GRReporter
8685 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви представя астрологичната картина за периода 1 – 31 Май. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.
    В предходната статия ви информирах, че атмосферата през Април се задава от слънчевото затъмнение в един изключително специален градус в зодиака – той не само е последният на знак Риби, но и последният в зодиакалния кръг. Нещо като края на самия край. Основната тенденция беше най-важните процеси в обществото да протичат скрито, забулени в някаква мистерия. Така че в политически и социален план очаквах Април да даде началото на неща, за които ще стане ясно месеци по-късно. Можеше да има събития с неясни мотиви, да се предприемат действия, които изглеждат напълно нелогични. В тях обаче има безупречна логика, която става ясна по-късно.
    На 4 април имаше Лунно затъмнение по оста на знаците Овен - Везни. То обозначи Април като месец, през който става съществен финал на въпроси, засягащи споразумения, обединения, сключване на договори. Символиката на това затъмнение е „стиснат юмрук”.  Очаквах в политически и международен план да се извърши някакво преразпределяне – на територии, богатства, ресурси, и съответно постигане на съглашения.
    В личен план месецът се очертаваше да бъде изключително емоционален, особено що се отнася до взаимоотношенията между хората. Април създаваше условия за приключване и устрем към нови свързвания. На 8 април Юпитер се „обърна” в директно движение – сигнал за усилване на оптимизма, зараждане на желание за експанзия, най-вече във връзка с партньорства и съюзи от всякакво естество. От Лунното затъмнение индивидуално бяха засегнати хората родени ± 2-3 дни около 4 април и 8 октомври. То носи символ, че се стига до развръзка на някакъв дългосрочен проект, важни отношения в живота преминават на друг етап, има окончателно решаване на значими житейски въпроси.
    Поради това че април беше месец маркиран от затъмнение, не бяха изключени и някои по-разрушителни природни явления, актове на агресия и шокиращи новини. Особено в дните около 6 и 15 април.
    Какво да очакваме през месец Май на 2015?
    Атмосферата през Май се формира в две направления, поради факта, че новолунията, които я създават са две. Едното е в средата на април в края на знак Овен, другото е в средата на май, в края на знак Телец. Месеците, в които новолунията стават в последните градуси на който да е зодиакален знак, носят по-голяма значимост за обществото, тъй като сигналът на последните градуси е „приключвам, за да премина към нещо ново”. А ако това се съчетае и със затъмнение, то става още по-значимо.
    Затова първата половина на Май е съпътствана от повече динамика, бързина, една нетърпеливост у хората. Развива се склонност за повече спонтанни решения и действия, което води до по-голяма нестабилност. През втората половина на месеца атмосферата носи повече рязкост – резки отношения между хората, избухливост, рязко прекъсване на дейности, рязко обръщане в хода на нещата.
    В обществен, социален и политически план очаквам Май да внесе „букет” от най-различни нови идеи и устрем към начинания, които може да траят от ден до пладне, но със сигурност носят известна доза промяна, приключване. А също и желание да се „реже”, да се прекъсват по-рязко и безцеремонно договаряния, споразумения, да се разменят остри критики. Има условия за резки възходи и падения на хора, които са по върховете – не само политически, но и в по-малките общности, каквито например са частните фирми. Може да се появят повече клюки, интриги, скандали – желанието да се говори, да се съобщават факти и любопитни истории, е доста голямо. Накратко бих нарекла Май месецът на „актуалните новини по света и у нас”.
    Освен това на 19 май Меркурий стартира втората си ретроградна фаза за 2015, която продължава до 12 юни. Тя става в знак Близнаци – знакът, който се владее от Меркурий. Това е сигнал, че объркванията, недоразуменията и смущението в комуникациите, ще бъде много по-силно от обичайното. Всичко, което е свързано с информация, комуникация, пътуване и транспорт, ще търпи доста сериозни проблеми. На преден план излизат средствата за масова информация, телекомуникационни мрежи, компютърни системи, земен транспорт. Бъдете готови за по-чести сривове и инциденти. Пак ще повторя обаче, че появата на проблеми обикновено е свързана с неща, които са се увредили, но просто не сте им обръщали внимание. Затова ретроградните периоди на Меркурий са идеално време да се „поправите”.
    Май носи доста условия за активно придвижване на хора. Увеличават се пътуванията – и по желание, и по необходимост, увеличава се желанието просто да ходиш някъде, да се движиш. Пътните проблеми и инциденти може да се увеличат. Най-активна е втората половина на месеца.
    Сега ще изпиша как са засегнати различните зодиакални сектори през Май – какви теми се провокират, какъв тип събития можете да очаквате. Ще направя кратък анализ за всички от тях. Намерете датата си на раждане в описанията по-долу.
    29 декември – 9 януари

Категории: астро прогноза за май 2015 Гали астроучилище новолуние ретрограден Меркурий зодии планети индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus