Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Къде живее Плюшкин

14 Май 2015 / 12:05:43  GRReporter
2438 прочитания

Гали

Хората от всички възрасти „страдат” от едно и също - обичат да събират различни неща. По принцип това е породено от инстинкта ни за оцеляване, но в доста голяма част е просто трупане и складиране на някакви вещи и предмети, които са по-ценни според личната ни скала за стойност. Плюшкин – героят на Гогол от романа „Мъртви души” – е един човешки образ, който намира място у всеки един от нас. Естествено не в такава крайност, но спокойно може да се каже, че това желание да събираш и прибираш, на никого не е чуждо.

Статията днес е на тема какво обичаме да колекционираме, да го събираме и складираме, както и в каква степен това може да се превърне в мания. Разбира се има един нормален набор от вещи и предмети, които са необходими във всекидневието. И в тази връзка интерес предизвикват не само хората, които настървено трупат нещо, но и случаите, когато човек не си купува, не си събира даже вещи, които са на жизнения минимум, въпреки че има такава възможност, а постоянно ги взема от другите хора.

            В астрологията вторият дом носи основно значение „лични ресурси”. Лични ресурси е всичко онова, чрез което оцеляваме и чрез което се поддържаме живи. Разбира се на първо място са храната, дрехите и вещите, които са ни жизнено необходими, не можем без тях. Това са също парите, с чиято помощ си набавяме тези жизнено необходими неща. След това се нареждат предметите, вещите, които имат някаква стойност за нас дори и да не са първа необходимост. Към значението на втори дом са приложени също очите и речта. Те също са ни жизнено необходими за оцеляването. Очите ни служат да виждаме къде ходим и с какви опасности може да се сблъскаме. Речта ни служи да питаме, да искаме, да помолим, да кажем, че се нуждаем от нещо.

Сега може би ще си зададете въпроса как са свързани всички тези неща – очи, реч, пари, предмети, дрехи, вещи, натрупано богатство и ресурси. Безспорно между тях има връзка и ако се загледате в хората, живота им, със сигурност ще установите как е произлязла фразата „мълчанието е злато”. И не само тя. Оставям на вас да продължите сами с другите изводи.

Както обясних, за да разберем към какво си насочваме вниманието с цел да го колекционираме и събираме, в каква степен го правим, първично значение има вторият дом в личния хороскоп и планетата, която го управлява. Позицията, силата на управляващата планета има важно значение във връзка с това колко ярко се проявява Плюшкин у вас. Когато вторият дом в личния хороскоп е по-тежко конфигуриран, даденият човек определено носи дисбаланс по отношение на това да събира и трупа. Стига се до крайности – както до ненаситност към това да има още и още, така до това да не проявява никакво желание да има като собственост каквото и да е.

По-нататък в статията ще опиша какво сте склонни да събирате, да го колекционирате, дори да се презапасявате. За степента на проява се съди по статуса на управляващата втория дом планета. Това няма как да го включа в статията, но запознатите с астрология биха могли да го използват допълнително в преценката си.

Ще кажа накратко, че по-активни прояви на „Плюшкин живее в мен” се формират, когато абсолютната сила на управляващата планета е висока. Под абсолютна сила имам предвид позиция, при която планетата е или в собствен дом, екзалтация, падение, заточение.

Асцендент в знак Овен

Вторият дом попада в знак Телец и се управлява от Венера. Носите склонност да събирате, колекционирате и трупате вещи, които изглеждат красиво. Може да нямат кой знае каква стойност или пък да са полезни, по-важното е да ви харесва външният им вид. Това може да са предмети за бита, бижута, дрехи, мебели, дори къщи – накратко всякакви изделия, с чиято помощ украсявате дома си, правите себе си красиви. В зависимост от положението на Венера в личния ви хороскоп се прави преценка какво точно разбирате под красиво и естетично. При вас съществува една особеност. И тя е, че Марс, владетелят на Асцендента (т.е. вас самите) е в така нареченото падение в знак Телец. Това дава сигнал, че сте силно уязвими да се превърнете в роби на светската красота, на външното, опаковката. Особено това се отнася за дрехи, накити и всичко, което ви кара да се чувствате красиви. Измежду вас най-често се срещат хора, пристрастени да си купуват дрехи и лични аксесоари.

Асцендент в знак Телец

Вторият дом попада в знак Близнаци и се управлява от Меркурий. Носите склонност да събирате, колекционирате и трупате предмети, чието предназначение е свързано с получаване на някакво знание, способства предаването и получаване на информация. Обикновено това са книги, вестници, документи, пощенски марки, картички, пособия за писане (бележници, тетрадки, химикали, моливи). Телефон, телевизор, компютър - също са средства, чрез които може да се получи знание/информация и затова проявявате силен интерес към такава техника. Превозните средства също влизат в обсега на знак Близнаци и в зависимост от положението на Меркурий, може да сте хора, които обичат да имат по няколко автомобила, дори да си правите колекция от такива ако финансите ви го позволяват.

Асцендент в знак Близнаци

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus