Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Какво печелим, когато губим

22 Май 2015 / 08:05:40  GRReporter
3086 прочитания

Гали

Искате да постигнете в живота си нещо, което си струва – колко от вас сега кимат одобрително?  И няма начин това да стане без да платите цената, без да загубите нещо, да се лишите – било то финансово, емоционално, под формата на време или какво да е друго.

Днешната статия е на тема с какво се налага да се разделим, за да се развиваме като личности в живота. Не става само с четене на книги, не става с посещаване на курсове и семинари, не става без сам да направиш нещо и да платиш цената лично. Самият процес на развитие предполага да се отделиш от предишното, да го загубиш. Той е като да се преместиш в друга държава – трябва да изоставиш къща, дом, приятели, да ги загубиш заради новото, което получаваш. Разбира се има загуби и загуби. Всеки преживява загуба на близки, на имущество, работа, пари. Но не всяка загуба е в състояние да ви докосне по един определен начин, който дава най-силен тласък към лично израстване. Сякаш ви спохожда някакво просветление, като мълния, и след това сте друг човек.

            В личния хороскоп Дванадесетият дом е един от най-трудните, тъй като е скрит, неразбираем, неясен. Дефинира всички онези обстоятелства, които са свързани с някакво разрушение, загуби, отделяне, изолация. Това е домът, който показва с какво трябва да се разделим, каква цена плащаме, какво принасяме като жертва, за да се развиваме, да се обновяваме като личности. Дванадесетият дом има и други значения – милосърдие, благотворителност, начини за бягство от реалността, емиграция, духовни преживявания. Ако обърнете внимание, всички те имат един общ корен – освобождаване, откъсване. Фактът, че след област с такова значение идва Първи дом, чиято символика е „Аз като личност, тяло, индивид”, говори само за едно: за да има развитие на личността и индивидуалността, се минава през различни етапи и задължително през освобождаване и откъсване. Накратко – чрез плащане на някаква цена, чрез загуба на старото „Аз”. Това винаги е труден и тежък процес за всеки човек.

По-надолу в статия ще дам информация кои са загубите, които съпътстват личностното ви развитие, каква цена плащате за това. Ще дам също и какъв е начинът да направите тези загуби поносими, по-лесно преодолими. Да ги избегнете е невъзможно, но поне може да бъдат с по-малка тежест. Цената така или иначе трябва да се плати. Отчитането може да направите според знака на Асцендента и според Слънчевия знак. Информацията според Асцендента се отнася предимно към материалните обстоятелства и ситуации, докато информацията според Слънчевия знак се отнася основно към нематериалния, духовен смисъл.

            Асцендент или Слънцето в знак Овен

            Дванадесетият дом попада в знак Риби и се управлява от Юпитер и Нептун. Цената, която плащате за личното си развитие е свързана с мечтите за един живот, в който всичко е перфектно и съвършено – в него има красота, лекота, спокойствие, безметежност, липсва страдание и болка, нямате грижи, тежки мисли и болки. Най-силно и дълбоко ви докосват моментите, в които губите този свой идеал и мечти. Заобиколени сте от тревожни ситуации, мрачно ви е, появяват се някакви лични проблеми. Когато сте в условия, в които оставате сами срещу всичко и всички. Но точно тези условия са най-мощния ви стимул към лично развитие, преобразявате се като индивид. За да намалите тежестта на загубите, които търпите, е добре понякога да се смесвате с нещастни, страдащи, болни хора и да правите нещо за тях, което ще ги накара да почувстват облекчение.

            Асцендент или Слънцето в знак Телец

            Дванадесетият дом попада в знак Овен и се управлява от Марс. Цената, която плащате за личното си развитие е свързана със желанието винаги във всичко да сте първи, да сте непреодолими съперници и конкуренти. Ситуациите, в които не ви забелязват, „бият” ви или пък никой не желае да се съревновава с вас, не ви счита за достоен противник или ви игнорира, ви докосват най-дълбоко и силно. Да загубите битка, съревнование, състезание, да сте принудени да отстъпите първото си място, е загубата, която най-силно ви се отразява. Но това е цената, която плащате, за да се развивате като личност и индивидуалност. За да намалите тежестта на загубите, които търпите, е добре понякога просто да отстъпвате на съперник, конкурент, да подарявате онова, което ви се полага като на първенец, да не влизате в „битки”, дори и да сте сигурни, че сте ги спечелите.

            Асцендент или Слънцето в знак Близнаци

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus