Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как да подбираме цветовете според хороскопа си

13 Март 2015 / 10:03:47  GRReporter
7722 прочитания

Гали

Едно от най-красивите неща в природата са цветовете. Всъщност те не са нищо друго освен пречупена и отразена светлина, която ние, благодарение на очната си „апаратура” възприемаме цветно. Цветовете, който виждаме, оказват огромно въздействие върху нас, тъй като директно засягат сетивата и възприятията ни. Почти всеки е чувал, че червеният цвят е свързан със сила, смелост, страст, любов и е добре да се ползва в облеклото, когато искате да привлечете внимание. Първата част от характеристиката на цвета е вярна, но за определени хора ефектът би бил по-скоро отблъскване на околните, отколкото привличане на интерес.

Статията днес е за това как да ползваме различните цветове в облеклото си и по отношение на предметите, с които се заобикаляме. Всеки цвят провокира различна тема в живота и ако за един човек да се облича в ярки цветове като червено, оранжево, носи много позитив в живота, то за друг точно тези цветове може да донесат проблеми. Древните астролози, особено ведическите, много добре са успявали да разпознаят коя планета „води” даден човек само по това с какви цветове е облечен. Успявали са да разберат причините, поради които този човек е отишъл при тях. Именно затова и до днес в Индия препоръките за цвят на дрехи, бижута, лични предмети, автомобили и въобще всичко, с което се заобикаляме, са част от така наречените „лечебни средства” за поддържане на личния баланс и туширане на нежелани ефекти.

            Когато носите върху себе си определен цвят, силно стимулирате съответните на цвета планети и областите, с които са свързани. Същото важи и за предметите, които ползвате. Ако се направи един тест, в който да съобщите кои цветове най-много харесвате и кои избягвате, в повечето случаи харесваните от вас цветове са свързани с планетите и областите, които са най-значими. А цветовете, които избягвате, са свързани с областите, в които имате някаква слабост, не сте уверени в тях, сблъсквате се с много трудности там.

Седемте основни цветове, които присъстват в природната палитра, отговарят на седемте основни планети в астрологията.

Слънцето е медно червено, оранжево, цветът на живия огън.

Луната е чисто бяла.

Марс е кърваво червен.

Меркурий е ярко зелен като свежа трева.

Юпитер е жълто златист.

Венера е бяло-виолетова (бяло – розова).

Сатурн е син, но и черен, най-тъмните нюанси на основните цветове.

Кафявият цвят, който също е много разпространен в цветовата гама, е вторичен. Той е смес на червено и зелено. С други думи, когато го ползвате, са засегнати две житейски теми.

 

Когато прочетете информацията за себе си и ако се окаже, че някой от изброените цветове не ви харесва особено и го избягвате, то това е сигнал, че съответната тема е проблемна за вас. А цветът, който най-много ви харесва, сочи областта и темата, които са много значими за вас, отдавате им приоритет.

Освен това ако в личния си хороскоп имате планета близо до Асцендента, тя оказва доминиращо влияние върху основния ви личен цвят, който подчертава индивидуалността ви. Например ако имате Асцендент Козирог и Марс е в същия знак близо до градуса на Асцендента, то ярките тонове на червения цвят са желателна добавка към основния.

            Асцендент в знак Овен

            Най-важната планета за вас е Марс, тъй като тя управлява знак Овен. Яркочервеният цвят е много благотворен за вас особено когато търсите лична изява, да се отличите, а и по отношение на физическото ви състояние и външен вид като цяло. Въпреки че този цвят е по-агресивен, на вас тази агресивност и напористост ви отива, хората ви възприемат позитивно, не ги отблъсквате.

Ако търсите лична изява, да бъдете персонално видими, да се чувствате жизнени и енергични – ползвайте ярко червения цвят.

Ако търсите съдействие, партньорство, сътрудничество – изберете розови и виолетови цветове, но не бледи, а по-наситени.

Ако търсите респект, престиж, авторитет, власт – заложете на синьо и черно.

Ако търсите любов, радост, щастие – ползвайте наситено оранжево и червено с медни оттенъци.

Ако търсите покой, да се отпуснете – ползвайте жълти цветове, съчетани с чисто бяло .

Ако търсите комуникация или да получите важна информация и идеи – заложете на свежо зелено.

            Асцендент в знак Телец

            Най-важната планета за вас е Венера, тъй като тя управлява знак Телец. Розово и виолетово са най-благоприятните цветове за вас, които подчертават лично вас самите. Въпреки че розовото обикновено се счита за женски цвят, по-бледото и ненаситено розово са много подходящи и за мъжете с този изгряващ знак.

Ако търсите лична изява, да бъдете персонално видими, да се чувствате жизнени и енергични – ползвайте розово и виолетово.

Ако търсите съдействие, партньорство, сътрудничество – изберете червено, но с по-тъмни нюанси, цвят бордо.

Ако търсите респект, престиж, авторитет, власт – заложете на синьо (с метални и електрикови нюанси) и черно.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus