Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Индивидуалисти или колективни играчи

20 Февруари 2015 / 09:02:01  GRReporter
3022 прочитания

Гали

Професионалната реализация в живота е един въпрос, който винаги е  актуален за всеки човек. Днес много се говори за уменията на хората да работят в екип. Колкото и просто да изглежда на пръв поглед, екипната работа наистина изисква определени способности, тъй като при нея е важно не просто да си свършиш работата, но и да го направиш така, че всички останали да могат също да свършат своите задачи.

Днешната статия е на тема как се сработваме с хората, умеем ли да бъдем екипни играчи, каква работна среда предпочитаме, за да можем да се реализираме най-добре. Има хора, които просто не могат да работят заедно с другите. Те са завършени индивидуалисти. Други пък не могат да свършат нищо ако не си партнират с някого, не са част от екип. Би било несериозно и повърхностно да твърдим, че едните са по-добри от другите. За всички има място под слънцето и е по-важно да го намерим, отколкото да осъждаме индивидуалистите и да хвалим онези, които винаги търсят да бъдат част от група. Или пък обратното.

            В личния хороскоп Шестият дом е показател за това какви са работните ви навици, какви отношения изграждате с колегите си и какъв тип работно всекидневие предпочитате. Този дом показва също какви предимства и недостатъци имате при работа в екип, какви функции предпочитате да имате. Определя се също и в каква среда като условия и отговорности можете да се впишете най-добре. В повечето случаи не просто успявате да се впишете добре, но и самите вие я предпочитате.

В информацията, която ще дам във връзка със Шестия дом в хороскопа, изписвам също и коя планета го управлява. По състоянието на тази планета се правят много важни изводи - дали бихте могли да се сблъскате с проблеми на работа и с колеги, дали можете стабилно да се закрепите в работата си, дали правите чести промени на работно място. Но това няма как да го включа в настоящата статия, тъй като изисква отчитане на повече астрологични фактори – сила на съответната планета, както и взаимоотношения (аспекти) с останалите планети в хороскопа.

            Асцендент в знак Овен

            Шестият дом попада в знак Дева и се управлява от Меркурий. За вас определено може да сте каже, че сте много трудолюбиви хора. Да стоите без работа е абсолютно неприемливо. Предпочитате да сте в работа среда, в която има какво непрекъснато нещо да се прави, няма твърде дълги паузи на изчакване, да имате дни, когато не се прави нищо съществено. Предимствата ви като работа в екип са, че сте много работливи, не сте мързеливи и за вас да работите означава точно това – да работите. Справяте се чудесно с дейности, в които се изисква следване на някакви инструкции, правила, добра концентрация, поддържане на някакъв ред и организация. Недостатъците ви са, че сте твърде критични към хората, с които сте в екип, особено към онези, които са по-бавни, по-мудни или просто по-мързеливи. Освен това не търпите някой да нарушава ритъма ви или да ви се меси. Това може да ви създава доста сериозни конфронтации и конфликти.

            Асцендент в знак Телец

            Шестият дом попада в знак Везни и се управлява от Венера. Вие сте хора, които много добре умеят да се сработват в екип, тъй като сте повече ориентирани към това да работите в синхрон с другите, да сте в крак с колегите си. Затова сте хора, които зависят от работоспособността на екипа. Ако попаднете в екип на работливи и активни хора, вие също сте активни. Но ако попаднете в екип от по-бавни и мудни хора, вие се настройвате към техния ритъм. Предимствата ви са, че сте вежливи, любезни, готови на компромиси само и само да върви общата работа. Харесва ви да работите заедно с някого. Умеете да изглаждате конфликти и затова нерядко заемате ръководни позиции, но не защото сте най-добрите в отдела, а поради добрите ви социални и комуникативни умения. Недостатъците ви са, че сте склонни да заложите повече на отношенията в екипа, отколкото на това как работи този екип.

            Асцендент в знак Близнаци

            Шестият дом попада в знак Скорпион и се управлява от Марс (и Плутон). Вие сте изключително отговорни и надеждни хора, на които винаги може да се разчита. Влагате страшно много енергия в работата си и никога не подхождате повърхностно дори към най-дребните неща. Не сте особено пригодни за работа в екип, тъй като не допускате да ви месят и като цяло не се интересувате особено от това с какви хора работите. За вас важи принципът, че щом човек е на работа, от него се очаква да работи и затова към колегите си подхождате точно като към хора, с които работите, без никакви лични отношения. Предимствата ви са, че умеете да се справяте с всичко, особено когато се работи под напрежение. Амбициозни сте и умеете да се възползвате от слабостите на колегите си в своя полза. Недостатъците ви са, че пазите дистанция, пазите неутралитет, единак сте, който не се включва в нищо, което излиза извън служебните ви задължения.

            Асцендент в знак Рак

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus