Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Идеалната ваканция за нашето тяло

17 Август 2015 / 09:08:38  GRReporter
2517 прочитания

Гали

Почивката, под каквато и да е форма, е едно от най-хубавите неща в живота ни. Всеки от нас има изградена лична представа за нея – къде да си почиваме, какво да правим през нея, с кого да я прекараме, с какво да се поглезим. Почивката обаче има и една друга страна – физически да релаксираме, така че тялото ни да се презареди.

Статията днес е на тема коя е най-ефективната почивка, при която действително тялото отпочива максимално. Няма да пиша за това коя е най-хубавата почивка откъм преживявания, а тази, която оказва съживяващ физически ефект. Със сигурност има хора, които знаят, че искат да си починат и след като са ходили на почивка. Това се случва, тъй като в опита си да съберем максимално голям брой впечатления, да направим различни неща, да посетим нови околности, тялото трудно си отпочива. Да, смяната на пейзажа и обстановката действа освежаващо, но може дори да си докараме преумора. Други пък, ако не препускат постоянно дни наред, не могат да постигнат ефективна отмора.

          

В личния хороскоп Четвъртият дом сочи обстоятелствата, при които тялото ни се отпуска максимално. Няма напрегнатост, намираме физическа лекота и комфорт. В дневно-нощния цикъл този дом отговаря на полунощ, когато спим, за да си възстановим физическите сили. По символика Четвъртият дом описва като цяло условията, при които релаксираме физически и сме максимално оттеглени от активност във външния свят. Това е мястото, на което действително се отпускаме и събираме сили, когато сме уморени. Затова на първо място Четвърти дом символизира домът ни, домашните условия и вътрешния ни комфортът. Всички влизайки у дома след активен ден, още от вратата започват да се отпускат – свалят обувки, дрехи, заменят ги с удобно облекло, в което тялото има пълно удобство.  Разбира се ние можем да постигнем ефективна отмора и на друго място, по друг начин, не само у дома. Достатъчно е там да има определени условия, които са сходни с условията, при които живеем – като обстановка, околна среда и нещата, които можем да правим.

Повечето хора свързват тази домашна отмора с някаква изолация, затваряне, бездействие, но не винаги е така. Ако се замислите, домовете на различните хора са организирани по различен начин, не навсякъде е пълен покой и тишина, дори напротив. Но все пак те получават добра физическа отмора именно там.

Към факторите, показващи условията, при които тялото най-добре се възстановява, е включена и планетата, която управлява Асцендента. Тя задава изначално жизнеспособността ни и как я поддържаме. По-напредналите биха могли да определят тази планета и да прочетат информацията за Четвърти дом, считано от нейната позиция по зодиакален знак.

Сега ще дам информация според знака, в който попада Четвърти дом. Отчитането се прави от Асцендента, тъй като това е факторът, който задава каква е реалността под формата на физически условия, събития и факти.

Асцендент в знак Овен

  Четвъртият дом попада в знак Рак. Управлява се от Луната. Основният елемент, който ви помага да релаксирате най-добре чисто физически е промяната. Да ходите винаги на различни места и да си осигурите достатъчно количество емоционални преживявания. Дори и да имате моменти на меланхолия, да се промъква и някаква тъга, те са част от човешките емоции. Когато всичко е спокойно и равно по-скоро се уморявате, отколкото да си почивате. Предпочитайте да си организирате почивките на места, където има водни басейни – реки, езера, море. Водата под каква да е форма силно тонизира тялото ви и го кара да се чувства обновено и подмладено. Нощната активност също съдейства добре на това да постигнете ефективна физическа почивка.

Асцендент в знак Телец

  Четвъртият дом попада в знак Лъв. Управлява се от Слънцето. Основният елемент, който ви помага да релаксирате най-добре чисто физически е изобилие от забавления, купони, участие във всякакви светски събития, да сте под светлините на прожекторите. Колкото повече купон и забава по време на почивката, толкова по-ефективно релаксирате чисто физически. Тишината и липсата на шоу – буквално и символично, може да ви подейства уморително. Предпочитайте да си организирахте почивките на места, на които има много варианти за забавление, има изобилие от деца и млади хора. Светлината от Слънцето и всички изкуствени осветления ви действа тонизиращо, за да постигнете ефективна физическа почивка.

Асцендент в знак Близнаци

  Четвъртият дом попада в знак Дева. Управлява се от Меркурий. Основният елемент, който ви помага да релаксирате най-добре чисто физически е да сте в условия на някакъв режим – двигателен и хранителен, когато всичко ви е разчетено, планирано и подредено, остава само да си погледнете графика за деня. Дори да се натоварите повече физически, това ви действа силно ободрително. Предпочитайте да си организирате почивките в стил „здравословен начин на живот” – да сте на места, на които приоритетно се поддържа физическата форма и можете да научите нещо полезно. Направете си някаква диета за пречистване, планирайте си всеки ден, така че да нямате времеви прозорци на бездействие.

Асцендент в знак Рак

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus