Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката мода завладя Белгия

13 Декември 2015 / 15:12:09  GRReporter
779 прочитания

Гръцката мода омагьоса белгийската публика по време на тридневното шоу, което за първи път даде възможност на шестима гръцки дизайнери на дрехи и аксесоари да представят творбите си пред европейски компании в Брюксел.

Инициативата е на група гърци, живеещи в чужбина, които чрез „Α Discovering Network”, организация с нестопанска цел, представят гръцки продукти в страните от ЕС.

Върхът на тридневните изяви беше модното ревю в най-голямото изложбено пространство на Брюксел- Maison du Peuple. Шестима гръцки дизайнери – София Кокосалаки, Ефи Гриндела-Карандза, Zeus and Dione, Василис Зулиас, Христина Иконому и Стефания Франгиска представиха с голям успех произведенията си пред белгийската публика и показаха, че гръцката мода може да завладее света.

Част от програмата бяха и творческите контакти между гръцките и чужди дизайнери, както и множество срещи с белгийски и европейски модни фирми.

Гръцките дизайнери имаха възможност да получат информация от дирекцията по развитието на ЕК за възможностите за финансиране на европейско ниво.

Приходите от ревюто ще бъдат предоставени на благотворителните организации „Пожелай си нещо” в Гърция и Белгия.

Категории: гръцка мода дизайнери ревю Белгия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus