Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Финансовите загуби

09 Октомври 2015 / 08:10:52  GRReporter
5647 прочитания

Гали

Всеки от нас е бил сполетяван от финансови неволи, когато се налагат непредвидени и нежелани разходи, които категоризираме като загуба на пари. В други случаи пък влагаме пари в нещо, от което идва само разочарование и всъщност се оказва, че сме претърпели загуба вместо да спечелим. Колкото и философски да се опитваме да приемем нещата, загубата си е загуба и трудно я преглъщаме. Никой не обича да губи, особено пари и материални неща.

Статията днес е на тема с какво са свързани най-честите финансови загуби. Те може да дойдат като наложителни разходи или да вложим средства в нещо, което да се превърне в загуба, в напразно и безсмислено похарчени пари.

 В личния хороскоп Вторият дом е свързан с личните ни финанси и ресурси – те са всичко материално, с което разполагаме и което е само наша собственост.  От друга страна е Дванадесетият дом, който дефинира всички онези обстоятелства, които са свързани с някакво разрушение, загуби, отделяне, изолация. Това е домът, който показва с какво трябва да се разделим, какво принасяме като жертва, губим го. Дванадесетият дом има и други значения – милосърдие, благотворителност, начини за бягство от реалността, емиграция, духовни преживявания. Но ако обърнете внимание всички те имат един общ корен – освобождаване, откъсване, загуба.

Получава се една доста интригуваща картина в хороскопа – Асцендентът, т.е. ние като хора, личности, индивиди, е разположен между Втори и Дванадесети дом, заобиколен е от тях. Това отразява онази вечна мъдрост, че докато с едната ръка вземаш, печелиш (Втори дом), с другата даваш, губиш (Дванадесети дом). Или както всички знаем прекрасно, че когато печелиш едно, винаги губиш друго и обратното – когато губиш едно, винаги печелиш друго.

Сега ще дам информация по какви причини и поводи са най-честите ни материални загуби. Разбира се загубите могат да бъдат и нематериални, но ние хората сме така устроени, че най-силно реагираме, когато губим нещо материално. Отчитането се прави от Асцендента, тъй като това е факторът, който задава каква е реалността под формата на физически условия, събития и факти.

Към факторите, показващи причините и поводите, е включена и планетата, която управлява Дванадесети дом. За да се прецени какъв е крайният житейски баланс между печалби и загуби, се прави преценка на планетите, управляващи двата дома – Втори и Дванадесети. Тези, при които Втори дом е по-силен, въпреки че може да търпят загуби, в крайна сметка се оказват „на плюс”. А в обратния случай логично се оказват „на минус”. Давам тази информация за по-напредналите в астрологията, които могат да определят силата на двете планети, които управляват този баланс на приходи и загуби.

Асцендент в знак Овен

  Дванадесетият дом попада в знак Риби и се управлява от Юпитер и Нептун. Най-често търпите материални загуби, когато са по повод да постигнете някакъв свой идеал за съвършения свят, в който сте заобиколени от идеални хора, нямате грижи и проблеми, вие самите и всички около вас са щастливи и доволни. Харчите щедро за всякакви неща, които би трябвало да направят живота ви такъв, какъвто го носите в мечтите си. И точно това е най-честата причина да се оказвате разочаровани и да търпите финансови загуби.

Асцендент в знак Телец

  Дванадесетият дом попада в знак Овен и се управлява от Марс. Най-често търпите материални загуби, когато са по повод да водите някакви битки, съперничество, конкуренция, в които държите да станете победител. Колкото повече се концентрирате върху победата, а не ползата от нея, толкова е по-голяма вероятността да претърпите загуба на средства, които влагате, за да успеете. Да харчите пари за техника и средства от тип „бойни снаряжения” също може да се окажат в графата финансови загуби.

Асцендент в знак Близнаци

  Дванадесетият дом попада в знак Телец и се управлява от Венера. Най-често търпите материални загуби, когато са по повод да си купувате всичко, което ви харесва, само защото изглежда лъскаво, луксозно, комфортно. Имате уклон да се затрупвате с вещи, които не са ви нужни и в крайна сметка вместо да спечелите, да ги ползвате с удоволствие, се оказва, че сте си похарчили парите за един куп ненужни неща. Друга причина да търпите финансови загуби е желанието да пестите непрекъснато и то от необходими неща, за да имате достатъчно средства за нови и нови покупки.

Асцендент в знак Рак

  Дванадесетият дом попада в знак Близнаци и се управлява от Меркурий. Най-често търпите материални загуби, когато са по повод, свързан с комуникационни средства (телефон, компютър, телевизор), пътувания на кратки разстояния, автомобили, работа с документи. Колкото и да е странно загубите ви идват и покрай силната ви любознателност и тяга да учите какво ли не – чрез книги, курсове, семинари, които се оказват безполезни. Друга причина да търпите финансови загуби са поради делата и действията на братя/сестри или много близки хора, които са ви като родни брат или сестра.

Асцендент в знак Лъв

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus