Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юли 24, 2009

Църквата ядосана на Музея на Акропола

24 Юли 2009 / 14:07:56  
Духовници разгнвени от научно-популярно видео, което показва как мъже в раса настървено рушат скулптори от Партенона през 8 век от Новата ера


Безработицата заби шамар на младите жени в Гърция

24 Юли 2009 / 13:07:26  

За «горещо лято» пълно с демонстрации предупредиха от Синдиката на частните служители, след като работната седмица бе скъсена, а заплатите намалени наполовина. В същото време безработицата на младите жени в Гърция достигна 31,8%, което означава, че стана два пъти по-голяма от тази на младите безработни жени в останалите страни членки на ЕС. И когато в целия Европейски съюз безработицата сред младите хора се увеличава, то единствено в България тя намаля, според данните на Eurostat.



Щели да рушат затвор с... USB

24 Юли 2009 / 12:07:22  

Един стик USΒ зареден с програма за взривяване на сгради бил намерен в двор на затвора в град Трикала. Най-вероятно устройството е свързано с планирането на изпълнение на „мръсна поръчка” от група заговорници, както твърди директорът на затвора Василис Дафос.



Историята е запазила имената само на лошите момичета

24 Юли 2009 / 10:07:06  
Според проучване древните елини са мразели жени. И да не забравяме, че да си съпруга на гражданин от класическа Атина не било кой знае какво предимство. Добрите жени умирали в забрава, а единствената, за която може да се напише цяла биографична книга е Клеопатра, която остава в историята благодарение на писанията от страна на враговете си.