Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лятно кино с изглед към морето

19 Август 2014 / 07:08:30  GRReporter
941 прочитания

Симона Пенева

    

Една от най-типичните летни атракции за Атина са летните кина. Най-новото сред тях е “Воцалакя” и се намира буквално на около двадесет метра от плажната ивица в Пирея. “Това, което ни носи успех е доброто местоположение. Намираме се точно до плажа и това много се харесва на хората, защото могат да се насладят на гледката”, казва един от собствениците. Също така, фактът, че след толкова време, най-сетне в квартала отваря врати лятно кино, допринася за успеха му. “Не очаквах да има толкова много клиенти още през първия месец. Открихме киното в края на юли, а сега по средата на август, когато повечето хора са на почивка извън Атина, има толкова много клиенти”, споделя също собственикът.
    

Киното е изключително привлекателно през летните вечери, защото посетителите имат възможността да изпият по едно питие в барчето, което се намира на самата плажна ивица и дори да прекарат деня на плажа, а вечерта да се насладят на някой филм в киното. До момента, филмите, които се излъчват са чуждестранни. “В киното ни се излъчват най-новите продукции, също както при закритите кина. Все още не излъчваме гръцки филми, но и не зависи от нас. Не избераме ние прожекциите”, споделя един от собствениците на кино “Воцалакя”.       

Това лятно кино отваря врати в период на криза в този бизнес, когато останалите се борят да не бъдат затворени. “Нямаме някаква стратегия за момента. Фактът, че квартал Пирея беше останал за шест години лишен от лятно кино и това, че имахме възможността да го направим точно до морето ни помогнаха доста. Разбира се, ние, инициаторите, живеем и работим тук от години. Харесваме и обичаме както Пирея, така и работата си. Вярвам, че така ще продължим без проблеми”, казва собственикът.
    По думите му, хората са искали много да имат възможността да посещават лятно кино в квартала си, за това и те са поели отговорността да им го предложат. Конкуренцията не е голяма, защото това е единственото лятно кино в Пиреа. То бе открито на 27 юли, а инициативата за откриването му е частна, в сътрудничество с община Пирея. Преди шест години последното лятно кино в един от най-големите атински кваратали е затворено и жителите му са лишени от привилегията да имат наблизо такава атракция.  
    Собствениците на кино “Воцалакя” обаче са на мнение, че в квартал като този непременно трябва да съществува лятно кино. Затова и не изоставят своята идея и след две години, през които преминават през много трудности и препядствия, те успяват да вземат разрештелно от община Пирея и да създадат първото лятно кино с изглед към морето.



      

Киното предлага на посетителите си прожекции на най-новите филми всеки ден от девет и единадесет часа вечерта. Те се сменят всяка седмица и списъкът им се обновява. Цената на билета е седем евро, като има отстъпка за студенти, безработни, многодетни семейства и други социални групи, за които цената на билета е пет евро. Такава е и цената за посещение всеки вторник и сряда. Киното разполага с триста двадесет и пет места, от които двадесет и пет се намират на втория етаж и са разположени на балкон, от където е още по-ясна гледката към синьото море.
    

През септември лятно кино “Воцалакя”, в сътрудничество с театър “Скион” планира прожектирането на детски филми. “За в бъдеще се надяваме все повече хора да ни посещават и да запазим доброто име на киното. Надяваме се също клиентите ни да остават доволни и да се връщат отново при нас”, споделя собственикът на лятно кино “Воцалакя”.

Категории: Пирея лятно кино Воцалакя изглед към морето филмов репертоар билети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus