Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Звездата на магите за нашия живот

20 Юли 2013 / 09:07:00  GRReporter
11770 прочитания

Гали
    Розетата от Плиска е един от най-уникалните артефакти в българската история. Тя представлява седемлъчева звезда и е свързана с културите на народите от древна Месопотамия. Такава звезда е открита не само тук в България, но и в Шумер, Акад, Асирия, Вавилон. В света е позната като "Звездата на магите". Маги са наричани халдейските жреци. Защо започнах с този исторически факт? Всъщност тази седемлъчева звезда отразява геоцентричния модел на Слънчевата система и е ползвана от жреците за всичките им ритуали, а също така и за предсказания. В древността с тази звезда са отразили броя на видимите небесни светила – Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Всяко едно небесно тяло се е свързвало с определени години, определени периоди в годината, дните в седмицата и часовете на деня.
    По аналогия с горното в астрологията се извеждат определени планети в личния хороскоп, които се отличават с това, че са владетели на годината и периода на раждане. В днешната статия ще ви запозная с „вашите” планети. Тези планети винаги придобиват някакъв приоритет. И са свързани с начините, по които функционираме в обществото, с ролята ни в социума, с това за какво сме създадени и сме дошли на този свят. Човешкото общество е характерно с това, че има подразделение на поколения, които обхващат хората, родени в един период от около 15-20 години. А вътре в самите поколения, отново има разделение, засягащо хората, родени в отделните години. Ако задълбаем още малко – родените в една година се разделят по периоди, по дни и накрая (чрез часа и мястото на раждане) стигаме до конкретния човек.
    Планетата, която управлява годината на раждане определя в какви социални групи е мястото ви, в каква активност е насочена изявата ви. А планетата, която управлява периода на раждане показва мястото ви в един по-тесен кръг – семейство и приятели. Ще направя една аналогия. Годината на раждане ви отрежда място в обществото, засягащо набора ви – като всички, които са примерно в седми клас в сравнение с другите, които са в шести клас. А периодът на раждане посочва принадлежността ви към една конкретна паралелка. Предполагам всички сте чували, че има разлика между наборите – кой как се учи, как се проявява, каква е общата успеваемост. По същия начин има разлика и между отделните паралелки  в един и същ набор.
    Информация по тези въпроси ни дават планетите, които управляват годината и периода на раждането. В определени случаи това е една и съща планета. Например ако сте родени през 1980 година в дните между 4 и 16 март, то и периодът на раждане, и годината, се управляват от Юпитер.
    Намерете първо коя е планетата, управляваща годината ви на раждане в таблицата, която прилагам. Тя е свързана с това към кой набор принадлежите. С какво се отличава този набор от останалите, какъв слой заема в едно поколение.


    Сега намерете планетата, която е управлява периода на раждането ви. Тя е свързана с това към коя „паралелка” принадлежите. Дали сте в най-бойния 7Б клас от всички 7ми класове, или сте в класа, който е събрал най-трудните и по-особени ученици.

Категории: Звездата на магите планети Астроучилище Гали година на раждане период на раждане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus