Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Зубин Мета, Клаудио Абадо, Чък Кърия и Силви Гилем на атинска сцена

02 Октомври 2013 / 13:10:29  GRReporter
2092 прочитания

Класическа музика, изпълнена от най-изтъкнатите представители на жанра предлага тазгодишната програма на концертния център Мегаро Мусикис в Атина. На сцената се очакват също най-нашумелите изпълнители на други видове музика, както и постановки на френския театър "Комеди франсез" и Балета на Токио.

С особен интерес се очаква появата на подиума на италианския диригент и пианист Клаудио Абадо. Той ще дирижира концерт с участието на оркестър „Моцарт” от Болоня на 11 април 2014. Солистите и програмата на концерта се очаква да бъдат обявени по-късно

На 18 и 19 юни 2014 Израелската филхармония ще изпълни Симфония № 2 „Възкресение” на Густав Малер и Симфония № 8 на Александър Брюкнер под ръководството на друг от най-уважаваните днес диригенти Зубин Мета.

Известният германски тенор Йонас Кауфман ще застане на сцената на Мегаро Мусикис на 13 май 2014. Произведенията на Рихард Щраус, Феликс Менделсон, Густав Малер и Арнолд Шьонберг ще бъдат изпълнени от Камерния оркестър Виена – Берлин.

В края на октомври известната пианистка Мария Жоао Пиреш ще солира на Будапещкия фестивален оркестър. Ще бъдат изпълнени произведения на Шандор Верес, Лудвиг ван Бетховен и Антонин Дворжак под диригентството на Иван Фишер.

Сред изпълнителите на камерна музика изпъква името на световноизвестния цигулар Гидон Кремер. Той ще изпълни произведения на Сергей Рахманинов и Мойсей Вайнберг, придружен от виолончелистката Гидре Дирванаускайте и пианистката Катя Буниатишвили.

Легендарният френски театър „Комеди франсез” се завръща в Атина след цели 60 години, за да представи пиесата „Антигона” на драматурга Жан Ануй.

Известната балерина Силви Гилем ще излезе на сцената на Мегаро Мусикис в дните преди Коледа. Тя ще участва в постановката „Свещенни чудовища”на британския танцьор с произход от Бангладеш Акрам Хан.

От 25 до 30 декември тя ще участва в постановките „Спящата красавица” и „Маргарита и Арман” с Балета на Токио.

В програмата изпъкват също имената на португалската група Мадредеуш, чийто концерт ще се състои на 10 декември и на джаз пианиста Чък Кърия, който ще се появи на сцената на 31 май 2014.

Цялостната програма на Мегаро Мусикис за сезон 2013 – 2014 можете да намерите тук

Категории: МузикаТанцТеатър Мегаро Мусикис Силви Гилем Зубин Мета Клаудио Абадо Чък Кърия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus