Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Юни - месец на безотговорно, капризно и разрушително поведение

02 Юни 2012 / 09:06:04  GRReporter
4840 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви информирам каква е астрологичната картина за периода 1 – 30 юни и за кои хора това ще има значение. В своя ход по небесната сфера планетите активират различни участъци от зодиака и затова астрологичния климат, който задават се отразява по различен начин на всеки, тъй като е в пряка зависимост от индивидуалния му хороскоп.
    В предходната статия ви информирах, че през май има две неща, които го правят малко по-специален. Първото беше, че на 20 май има слънчевото затъмнение. Това астрономическо събитие е от особена значимост за хората, родени на 19, 20 и 21 май. За тях 2012 носи важни събития в живота, които променят впоследствие почти цялата му структура.
    В по-глобален аспект преминалото затъмнение е свързано с реализъм, с необходимостта от изчистване на нереалистичните очаквания и схващания. На повърхността това може да  означава преобразуване, нарушаване, отхвърляне на закони – и моралните човешки, и обществено-социално-икономическите такива. Това не става веднага. По-скоро в дните около затъмнението има събития, които провокират развитието на тази тема.
    Второто специално събитие през май, на което ви обърнах внимание, беше че след 15ти Венера навлиза в ретрограден период. Това се случва веднъж в рамките на година и половина, но този път през 2012 има нещо много по-значимо. Съпроводен е със „затъмнение” на Слънцето от Венера, което се случва на серии през около 130 години.
    Смисълът на това ретроградие е разграничаването между „стойност” и „стойност”, разбирането какво си струва да имаш, кое е ценно, какво да промениш или да не промениш. Често през този период на преден план излизат проблемите, свързани с взаимоотношенията между хората, ценностите в живота, стойностите, моралните закони. Подобна преценка се прави не само на индивидуално равнище, но и в обществено-политически план.
    Едно от най-ярките световни събития, случило се в последните дни на май беше бруталното клане в Сирия, което получи осъждане и възмущение в целия свят. Разгарянето на гражданска война в страната и намесата на външни сили в нея стават все по-реални. Което може да доведе до сблъсък на интереси и между страните в западния свят.

    Критичната точка на Европа – Гърция – се оказа в невъзможност да състави правителство и е в изчакваща позиция за нови избори. Повторните избори през юни ще се проведат в период, който е характерен с това, че съдействието и взаимодействието са много трудно постижими. Нерядко впоследствие се налага да бъде внесена промяна в структурата, формата и стабилността. Което означава, че излъченото правителство и след вторите избори ще бъде изправено пред много сериозни трудности и по-късно ще трябва да мине почти изцяло през „основен ремонт” на структурата. Това води до съмнения, че е напълно възможно провеждането на още едни избори в близките месеци, които ще бъдат трети по ред.
    Каква е астрологичната обстановка през юни?
    На 6 юни в ранните часове ще се състои затъмнението на Слънцето от Венера. Това е едно изключително по стойност астрономическо събитие, тъй като е рядкост да се види дори веднъж в живота поради факта, че се случва веднъж на 120-130 години. За щастие, всички ние в Европа (с изключение на Испания и Португалия) ще можем да го наблюдаваме по изгрев Слънце.
    Астрологическата символика на това затъмнение е свързана с начините, по които хората общуват и се свързват. Свързано е с промяна в начина, по който функционират човешките взаимоотношения и ценности, как хората устройват света около себе си. Интересен факт е, че Венера има две страни на проявление – любовта в най-чистата и красива същност от една страна. От друга ацтеките и маите свързват Венера с насилието. Те са вярвали, че когато Венера навлезе в ретроградната си фаза се превръща от жена в мъж - насилник.
    Войнствената страна на Венера този път вероятно ще се прояви изключително силно покрай това рядко събитие каквото е затъмнението. Не изключвам в дипломатическата комуникация между държавите в света да настъпи сериозна криза и някои държавни глави да проявяват силна неотстъпчивост и дори войнствено поведение, импулсивност и желание да нанасят удари. Струва ми се, че предстоят месеци, в които може да бъдем свидетели на безотговорно, капризно, разрушително поведение, драматични емоционални прояви и дори хвърляне на ръкавици като сигнал за обявяване на открити конфликти.
    В междуличностно отношение също може да има драматични и резки конфликти, прекъсване на съюзи, разрушаване на връзки. Взаимодействието с другите преминава през дълбока проверка и всичко, което не е стойностно и стабилно е с тенденция към прекратяване.

Категории: Астроучилище прогноза за юни затъмнение на Слънцето от Венера първото лунно затъмнение за 2012 Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus