Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Вътре” е новата пиесата на Димитрис Папайоану с продължение от шест часа

24 Март 2011 / 15:03:31  GRReporter
3358 прочитания

Шестчасово представление без начало, среда и край. Може да гледаш колкото си искаш, да седнеш където пожелаеш, да изезеш от залата и да се върнеш обратно колкото пъти поискаш. „Вътре” е заглавието на новото творение на хореографа Димитрис Папайоану, който стана световно известен с хореографите на отриването и закриването на Олимпийските игри в Гърция през 2004 година, но и с представленията си „Медея” с Държавна награда за най-добра хореография и „Две” с рекордна продажба от 100 000 билети.

„Вътре” е една пиеса, която ще се роди от срещата между две условия: едното е свързано с представление, което не престава дасе случва и другото е, че зрителите ще бъдат свободни да влизат, излизат и да си сменят мястото в театъра, когато пожелаят.

На сцената пиесата на пръв поглед ще се преповтаря и като използва една и съща материя, ще композира по начин, който винаги ще бъде оригинален. Декорът е в минималистичен стил както е по вкуса на Папайоану - на сцената ще има една спалня, която ще превърне това лично пространство в обществено.

Театър „Палас”, където ще се върти пиесата, ще отвори вратите си за зрителите и ще им предложи да погледнат на нея както биха съзерцавали един пейзаж, една гледка. Една гледка от прости, всекидневни, лични неща и движения, които се случват в тази изложена пред хорските очи спалня. Движенията се развиват, повтарят, стават по-редки и се сгъстяват в една фантазия, която предлага безброй много възможности.

Това е една отворена композиция, която просто ще съществува на сцената и ще предложи на зрителите да сътворят своето собствено съчинение, история като прекарат колкото искат време там и когато поискат.

Пиесата „Вътре” гледа на театъра като на изложбена зала, гледа на самата себе си като на изложен предмет и предлага на зрителя ролята на посетител. Шест часа представление без начало, среда и край. 30 изпълнители на сцената, а в пиесата има едно място всеки ден за който от зрителите бъде очарован от това състояние на нещата и пожелае да се върне и да участва.

Вратите на театъра отваря в 17:30 часа и ще затварят в 23:30 часа от сряда до неделя от 13 април до 15 май.

За „Вътре” ще има три вида билети:

Дневен от 32 евро, с който зрителят може да влезе и да се върне колкото пъти поиска за един ден.

Дневен на половин цена (15 евро), който функционира по същия начин, но зрителят трябва да влезе рано – между 17:30 часа и 19:00 часа или късно (след 22:30) в сряда, четвъртък и неделя.

Карта за многократен вход (45 евро), с която всеки един може да прекара шест часа в които и да било дни или часове в продължение на една седмица. Музиката на представлението е композирана от Константинос Вита.

Разпродажба на билети:

Ул. Вукурестиу 5, Атина, тел.: 210 32 13 100

http://www.dancetheater.gr/index.php/synenteyxeis-xorou/synenteyxeis-xorou-video/847-synenteykseis-xorou-dhmhtrhs-papaioannou.html

http://mesa-to-ergo.tumblr.com/

Към GRR Hot 15
grr hot 15
Категории: МузикаТанцТеатър хореография
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus