Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Венера определя “режима” ни на флиртуване

09 Юни 2012 / 09:06:26  GRReporter
7341 прочитания

Гали
    Едва ли има човек на земята, който да не умее да флиртува. Ние се раждаме напълно екипирани за тази човешка дейност – флиртът. Нека не ви прозвучи твърде обидно, но способността ни за флирт не е плод на разума. Това е инстинкт, който притежаваме наравно с всички останали биологични видове. Не се различаваме по нищо от двойка лебеди, вълци или котки. Просто разполагаме с малко повече и по-изтънчени „човешки” средства, характерни само за нас.
    В днешната статия ще ви запозная с тази интересна тематика за всеки – флиртът. Някои от флирт-сигналите при хората са преднамерено заучени и се правят напълно съзнателно. Но по-голямата част от тези сигнали, онези най-важните и решаващите, идват от само себе си напълно несъзнателно и инстинктивно. Те са вродени, генетично са ни заложени, произлизащи от вродения ни императив за възпроизводство и поддържане на човешкия род. Когато човек се окаже в компанията на представител на другия пол, потенциален партньор за репродуциране, у него настъпват редица физиологични промени, подготвящи тялото за сексуална изява, която се нарича флирт. Целта на флирта е да направим себе си атрактивни и да привлечем другия.
    Природата е надарила жените с много по-голяма палитра жестове и сигнали да флиртуват, надарила ги е с много повече изкусност и умения да го правят. Това е така, защото за жените партньорът в живота заема приоритетно място в живота им. За тях  партньорството, бракът, е най-лесно достъпният начин да се реализират в обществото и социума като индивиди. Докато за мъжете бракът не е средство за реализация. Той им е необходим, за да има къде да получат домашна грижа, емоционален комфорт, отпускане, удоволствие и разбира се да създадат поколение.
    Предполагам че по-голяма част от хората смятат, че мъжете флиртуват много повече от жените по простата причина, че изневярата е по-често явление точно при тях. Но всъщност е точно обратното. Жената е устроена да внася хармония, уют, красота, наслада и удоволствие в живота на мъжа. За да може да осигури всичко описано на своя мъж, тя е надарена от природата с красота, изящество и финес, умее да флиртува със всяко свое движение и поглед.
    Но да се върна към въпроса кой, как и колко се отдава на флирта. Венера в хороскопа е свързана приоритетно със желанията на човека. Тя е любовта. Тя е удоволствието. Показва към какво сме привлечени, средствата и начините, чрез които се опитваме да намерим и получим удовлетворение на тези желания. Флиртът, както отбелязах по-горе, е най-дълбоко вкорененият ни начин да привлечем внимание, за да удовлетворим желанието си за интимност, любов и секс.
    Позицията на Венера в хороскопа е показател за „режима” ни на флиртуване. Какви похвати и хитрини използваме, за да привлечем някого. Каква стратегия предприемаме. На каква въдица се хващаме и „кълвем” ние. Колко често имаме нужда да включваме на този „режим”.
При астрологичния анализ на този въпрос участва и знакът на Асцендента, тъй като всичко, което правим с кой да е друг човек, се филтрира през него. Аз ще дам описание на Венера в различните знаци, но ако си знаете знакът на Асцендента, прочетете и за него.
    Дванадесетте знаци в зодиака се разделят на така наречените елементи – огън, земя, въздух и вода. Тези елементи задават генералния тип и всички знаци, спадащи към един и същ елемент са сходни като темперамент.
Знаците Овен, Лъв и Стрелец представят огнения елемент.
Знаците Телец, Дева и Козирог – земния елемент.
Знаците Близнаци, Везни и Водолей – въздушния елемент.
Знаците Рак, Скорпион и Риби – водния елемент.
    Огнените и въздушни знаци винаги се стремят към показност и изява, излъчват много жизненост и са активни при флирт. Те търсят начин да се разгърнат и проникнат в пространството, да се издигнат и разпрострат максимално. Земните и водни знаци са обърнати навътре, не се стремят към показност и са пасивни при флирт. Те търсят познатото, нещо около което да се съсредоточат.
    На принципа на тези основни характеристики най-лесно и силно податливи на флирт са хората, в чийто хороскоп Венера е в знаците Близнаци и Стрелец. Те просто имат нужда от пространство да се разгръщат, от постоянно движение. А това няма как да се случи само с един човек. Най-малка необходимост от флирт пък имат хората, в чийто хороскоп Венера е в знаците Телец и Скорпион. На тях им е необходимо дълго време, за да започнат да флиртуват и когато се застопорят някъде на сигурно и стабилно, могат да си останат там и цял живот.
    Дотук ви дадох една много обща и генерална характеристика.
Сега ще ви опиша всеки знак поотделно. Задължително подчертавам, че Венера в индивидуалния хороскоп има различни нюанси – дали изгрява преди или след Слънцето, какви аспекти получава от другите планети, в коя част на хороскопа е разположена, как е свързана с Асцендента. Затова ще откриете разлика между хората, при които можем да видим Венера в един и същ знак.

Категории: флирт Венера асцедент астроучилище Гали индивидуален хороскоп планети зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus