Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Великата четворка на метал музиката ще забие през лятото

19 Февруари 2010 / 11:02:52  GRReporter
1881 прочитания

Μetallica, Slayer, Μegadeth и Αnthrax ще свирят на 24 юни на сцената на Τerra Vibe на стадион Малакаса край Атина. Новината вече е потвърдена и от централния офис на турнето Βig Four и от вчера датата на концерта е публикувана в сайтовете на групите.

Феновете на метал музиката от дълго време очакват да видят великата четворка на един фестивал, но досега ангажиментите на групите не го позволяваха. Но ето че дойде момента този проект да се осъществи и в един ден на сцената на Малакаса ще се качат най-мощните динозаври на хеви метала.

Истината е, че времената се променят, но метал рокът остава един от музикалните жанрове, които успяват да съберат своята публика на концерти. Въпреки че в този момент на финансова криза дори и най-здравите метал групи се налага да обединят сили, за да накарат феновете си да се размърдат и да се втурнат към на концерт.

Подгряващите групи също са известни: Stone Sour, Μastodon и Βullte For Μy Valentine. Метал срещата е в рамките на Sonisphere фестивала, чиито организатори са амбицирани да се провежда всяка година, защото феновете на тежката рок музика са тези, които винаги се отзовават при новината за концерт на своите идоли.

Неслучайно Sonisphere миналата година взе наградата за най-добър фестивал на UΚ Festival Αwards 2009, тъй като на шест концерта в Европа - в Холандия, Германия, Испания, Швеция, Финландия и Британия, историческите метал групи са събрали общо 300 000 души публика. Тази година фестивалът освен в Гърция ще се проведе в още десет европейски страни сред които е и България. Датите за фестивала Sonisphere в София са на 22-23 юни - точно преди провеждането му в Атина, но все още са непотвърдени.

Разпродажбата на билетите за метал феста в Атина започва в понеделник на 22 февруари. Цената на билета е 85 евро в началото, а по-късно ще се качи на 95 евро. За ВИП местата цената на билетите е 150 евро.

 

 

 

Категории: АктуалномузикаМеталконцерти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus