Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В ролята на сериен убиец идва Джон Малкович

16 Април 2010 / 11:04:06  GRReporter
2514 прочитания

59-годишната звезда от „Опасни връзки” ще изиграе ролята на серийния убиец Джак Унтервегер в моноспектакъла „Адска комедия”. Историята много наподобява тази на Джозеф Фризъл, който заключил дъщеря си в самоделно направен затвор. Героят на Джон Малкович е писател-журналист, който е любимец на виенския елит.

Представлението „Адска комедия” на Майкъл Стурмингер ще се играе на сцената на Центъра за култура „Гръцки свят” на 25 и 26 май в Атина. В музикалното представление ще чуем музиката на Бетовен, Вивалди, Глук, Моцарт, Вебер и Хайдн, която ще изпълни оркестъра на Виенската академия. Досега то се радва на невероятен успех, а продажбите на билети са надхвърлили многократно очакванията.

„Една от причините да поставим тази пиеса е шокиращото сходство с неща, които се случват в нашето общество... как хора като един убиец, чудовища, успяват да се измъкнат при такива престъпления” се казва в коментар на вестник Телеграф. В момента представлението се играе на сцената на Барбикан в Лондон, който през миналата година отчете 13% увеличение на публиката си.

Освен Джон Малкович в Атина пристига Робърт Уилсън с пиесата на Бекет „Последната лента на Крап”, която самият той режисира и изиграва главната роля. Уилсън ще даде две представлениея на 8 и 9 май в залата на Културен център „Гръцки свят”.

Стивън Беркоф ще пренесе успешно представената в Лондон пиеса „Лошите на Шекспир” в Атина на 18, 19 и 20 май в театъра на Фондация Михалис Какоянис. Беркоф се качва на сцената като изиграва и коментира в същото време най-зловещите характери в текстовете на великия драматург.

 

Категории: Театър Атина Джон Малкович
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus