Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Успехът започва с личната инициатива, а зад нея стои Марс

07 Юни 2014 / 09:06:39  GRReporter
3301 прочитания

Гали
Статията днес е за личната ни инициатива и предприемчивост. Какво ни мотивира, колко сме предприемчиви, кои са най-добрите ни инициативи, в каква област ги предприемаме. И не на последно място какъв е подходът ни, когато сме мотивирани да проявим някаква инициатива, да предприемем някакво действие. Тези всичките неща вървят ръка за ръка с образованието, което имаме. Обикновено, когато става дума за образование и способност да се учим, се разбира предимно посещаване на училища и работа с учители. Но всички знаем, че човек се учи най-много и най-добре от собствения си опит. И всъщност мерилото за образованост не са само дипломите на стената, а преди всичко придобитият житейският опит. С други думи колкото е по-ярко умението ни да се учим, толкова по-ярка е личната инициатива, решителността, предприемчивостта, тъй като учение е равно на това да опитваш, да пробваш, да грешиш, докато не успееш. Затова при хората, които имат голям устрем към образование (не само академично), предприемчивостта, силата за самоутвърждаване, е на много високи нива.
    В личния хороскоп има специална област, Третият дом, която дефинира точно тези неща – какъв е потенциалът ни да получим добро образование, как се утвърждаваме, доколко сме предприемчиви, решителни, амбициозни, как инициираме действията си. По тази област извеждаме информация и за други неща - общуването, образование и способност да се учиш, идейния и мисловен свят, кореспонденция и различните форми на комуникация, кратки пътувания, братята и сестрите, съмишлениците. Те всичките са свързани под една или друга форма, чийто корен е самоутвърждаването, инициативността и решителността. Неслучайно съществува народната поговорка „Брат брата не храни, но тежко му, който го няма”. Самото наличие на брат или сестра е знак, че  ще израснете в среда, в която от дете да се учите как да се самоутвърждавате между равните си, да бъдете решителни и инициативни.
    Третият дом има аналогия и с ръцете на човека, тъй като ръцете са символ на действие, на заниманията ни, с тях правим всичко. Инструментът на инструментите както ги нарича Аристотел. Умът може да има безкрайни идеи, но без ръцете, които да работят, нищо не може да се реализира. Затова ръцете на един човек могат да подскажат много за това какъв е човекът, какво му е отредено да прави, как действа в живота, колко е предприемчив и инициативен, амбициозен ли е.
    Освен Третия дом в хороскопа, Марс също е свързан със силата, смелостта, способността да действаме, да инициираме, да предприемаме, да се налагаме в живота. Между Марс и Третия дом в хороскопа има много активна и тясна връзка. Древните астролози са подредили планетите според орбиталната им скорост и са съставили т.нар. халдейски порядък на планетите. Според този порядък Марс е третата планета и затова е директно свързан с третата област/дом в хороскопа и кореспондиращите с нея показатели.
Задачата на Марс е да осигури мускулна сила и енергия, воля и решителност да се „бием” в живота, да се конкурираме и състезаваме, да устояваме на съпротивления физически и ментално. Марс е войникът в нас, без него нямаме способност да реализираме, да караме нещата да се случват. Дори за да говорите, да произнесете дума, е необходима енергията на Марс. Затова позицията и положението на тази планета в хороскопа има важно значение за личната инициативност и предприемчивост, за амбицията да се доказваш, да се бориш за убежденията си и да ги следваш, да покоряваш и завоюваш.
Сега ще изпиша каква информация извличаме от зодиакалния знак, в който попада Третият дом в хороскопа във връзка с това колко сме предприемчиви и инициативни, как подхождаме, какво ни мотивира да действаме. Тъй като Марс също има значение, важен е и Третият дом, считан от него. Направете комбинация между двете, като Асцендентът има приоритет повече относно самите дейности и инициативи, докато Марс има отношение към подхода и мотивацията.
Например за човек с Асцендент Овен Третият дом е в знак Близнаци. Това означава, че инициативите ви са предимно в сферата на комуникациите, транспорта и търговията. Ако Марс е в знак Рак, третият дом попада в Дева. Това означава, че подходът ви в моменти на инициатива е изключително трезв, оглеждате обстойно всички детайли, а мотивацията идва предимно, когато се натъкнете на нещо увредено, нуждае се от корекция и поправка, намирате се в среда, в която всеки си върши работата ефективно.
    Асцендент или Марс в знак Овен
      Третият дом попада в знак Близнаци. Управлява се от Меркурий. Личната ви инициативност е изключително висока и вие сте може би най-предприемчивите хора измежду всички. Изключително гъвкави, силно идейни, стремите се да реализирате буквално всяка своя идея на мига. Това нерядко ви поставя в ситуации не с две дини под мишница, а със сто, което води до много недовършени инициативи. Най-дълбоката мотивация за вас, която да ви провокира към инициативи, е да имате простор да тествате различни свои идеи, да оперирате самостоятелно, да сте в среда, която ви предоставя много информация, движение, комуникация. Най-добрите ви инициативи са свързани с транспортни средства, търговия, с информационните и комуникационните сфери - книги, вестници, телевизия, радио, интернет, телефон.
    Асцендент или Марс в знак Телец

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus