Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ума Търман и Пиърс Броснън пристигат в Атина

14 Януари 2010 / 10:01:37  GRReporter
2141 прочитания

Ума Търман и Пиърс Броснан ще посетят Гърция в края на януари, за да представят световната премиера на филма си „Ρercy Jackson & the Οlympians: Τhe Lightning Τhief”. Те участват в главните роли на ленатата, която ще излезе по залите под заглавието „Кражбата на светкавицата”. Както си личи от заглавието ще очакваме да видим един смешен приключенски филм, който по свой начин ще интерпретира гръцката митология. Ума Търман е в ролята на Медуза, а Пиърс Броснан играе мъдрия кентавър Хирон. В главната роля ще видим талантливия Логан Лерман.

21 век е, а Олимпийските богове и страшните чудовища изскачат от страниците на учебника по митология на ученика Пърси Джаксън и нахлуват в живота му. Но те са разярени: светкавицата на Зевс е открадната, а Пърси е главният заподозрян. Още по-ужасно е внезапното изчезване на майката на Пърси. Пърси се оказва заклещен между гнева и битките на боговете, но той и неговите приятели решават да открият истинския крадец на светкавицата и да спасят майката, като през това време разкриват дълбоко скрити тайни по-силни от самите богове.

Режисурата на филма е поел Крис Къломбъс, който ни е познат от „Хари Потър и философския камък” и „Хари Потър и стаята на тайните”, а сценарият на „Кражбата на светкавицата” е вдъхновен от романа на Рик Риъртън „Τhe Lightning Τhief”.

За премиерата на филма в Гърция ще пристигнат освен големите холивудски звезди и журналисти от световните медии ΒΒC, CΝΝ, RΑΙ, ΤVΕ, ΖΤΕ, SΚΥ, FΟΧ, както и от Испания, които ще направят въведението към репортажите си с малки рекламни филмчета снимани на известни археологически обекти в Атина. Стоата на Атал, хълмът Филопапу и храмът на Зевс Олимпийски ще се превърнат в подходящ фон за предаванията на международните репортери, които ще говорят за „Кражбата на светкавицата”.

Премиерата на филма ще бъде в специално подготвено помещение в ресторант Дионисос, който се намира срещу Акропола. Фирмата, която е поела организацията на събитието е взела необходимото разрешително от Централния археологически съвет срещу споразумение от 15 000 евро за ползването на археологическите обекти – по 5000 евро за всеки един от тях.

 

 

Категории: Кино Ума Търман Пиърс Броснан Пърси Джаксън
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus