Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Tutto Italia или италиански кинофинес в Атина

14 Януари 2012 / 18:01:40  GRReporter
1326 прочитания

През март в центъра на Атина ще се появи един нов фестивал с фин италиански аромат. Името му е «Tutto Italia» и обещава да докара в Гърция киноелита на съседната средиземноморска страна. Целта на фестивала е да възроди дългогодишната и страстна връзка на гръцките кинолюбители с италианското кино. Кинофиестата ще представи пред жителите и гостите на Атина последните най-значими италиански продукции, отбелязали касов успех, получили добри отзиви от критиците и наградени от Киноакадемията на страната. Заедно с избраните италиански филми от последните две години, фестивалът ще покаже и някои посвещения на личности и филми, като първото от тях ще разкаже за кариерата на гръцката звезда в Италия Николас Вапоридис.

Следват първите заглавия на фестивала «Tutto Italia: Cinema e Cultura», който ще се проведе от 14 до 21 март: 

Нашият живот (La Nostra Vita)

Клаудио работи на голям строителен обект в покрайнините на Рим и очаква третото си дете. Съдбата обаче му нанася съкрушителен удар... И сякаш не стига това, той открива и останките на един румънски нелегален емигрант на обекта, където работи. Тази случка той преодолява заедно със  собствената си драма или като част от нея.

Режисьор: Даниеле Лукети. Участват: Елио Джермано, Раул Бова.

Голямата мечта (Il Grande Sogno)

Намираме се в 1968, в една Италия, която кипи от вълнения и студентски бунтове. В един такъв университет влиза облечен цивилно полицай, който тайно мечтае да стане актьор, но засега изпълнява заповеди. Той ще се запознае с едно момиче, ще се влюби в нея, ще бъде посветен в тайните на движението, но в един момент самоличността му ще бъде разкрита…

Режисьор: Микеле Плачидо. Участват: Ρикардо Скамарцо, Λука Арджентеро.

 

Сестрите Mai (Sorelle Mai)

Марко Белокио, който преди две години успя с филма си „Да победиш” (или историята за тайната любовница на Бенито Мусолини), да се озове на най-значимите кинофестивали на планетата, сега представя един свой съвсем нов филмов експеримент. Той разказва историята на семейство Mai, като я разделя на 6 епизода,  главната героиня е Сара, млада девойка, която иска да стане актриса. 

Режисьор: Марко Белокио. Участват: Πиер Джорджио Белокио, Елена Белокио. 

Фестивалът «Tutto Italia» има амбицията да спомогне за разпространението на италианската култура в Гърция, както и за запознаването на гръцката аудитория с въпроси, свързани с културата, образованието, и изобщо ежедневието на жителите на съседната средиземноморска страна. По време на седмицата на италианското кино ще бъдат проведени редица културни прояви, именно защото италианската култура е едно безкрайно съкровище, което засяга всяка област на човешкото битие - от храната до модата.

 

Категории: Кинофестивал Tutto Italia Cinema e Cultura La Nostra Vita Il Grande Sogno Sorelle Mai
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus