Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Съвпадът на Слънцето и Марс насочва енергията ни

17 Декември 2011 / 09:12:06  GRReporter
5460 прочитания

Гали
    Един от най-важните въпроси за нас, хората е как се изявяваме и действаме в материалния свят. Всъщност няма да сгреша ако кажа, че това е най-важният аспект от съществуването на всеки един човек. Никой не прекарва живота си в бездействие. Не зная дали сте обръщали внимание, но във всеки един миг ние си задаваме въпроса „Какво да правя сега? С какво да се занимавам?”. Глаголите „правя, занимавам се, действам” са приоритетни в живота ни, от какъвто и ъгъл и да погледнем. Най-важното човешко умение е способността да действа, да прави, да създава. Да се изявява в света.

    В астрологията Слънцето и Марс са двете „енергийни” планети, които дефинират как „отдаваме” от себе си, как насочваме и използваме енергията си. В индивидуалния хороскоп те са факторите, които отговарят на въпросите – „С каква енергия разполагам? Имам ли достатъчно сила, смелост, воля, самоувереност да осъществя стремежите си? Как изявявам себе си?”.
    През интервал от 2 години и 2 месеца (780 дни) тези две планети формират съвпад, който поставя началото на поредния техен цикъл. Последният цикъл на Слънцето и Марс започна на 4 февруари 2011 и ще бъде активен до април 2013. В тази статия ще ви дам информация как той се отразява на хората в зависимост от индивидуалния хороскоп и слънчевия знак. Къде си влагаме енергията, къде се фокусираме и какви въпроси ни вълнуват за тези 2 години.

    На пръв поглед цикълът на Слънцето и Марс се случва често и не би трябвало да представлява нещо уникално. Все пак се случва на всеки 2 години. Всеки планетарен цикъл, който не се отличава с голяма продължителност във времето, често не прави впечатление. А дали е така?!  На 4 февруари 2011  Слънцето и Марс съвпадат в 15°30’ на знак Водолей. Тези две планети последно са имали съвпад в знак Водолей през 1964, а следващият – пак в знак Водолей – ще бъде през 2058. Или интервалът е 47 години (назад и напред). Като градусът, в който се случва съвпада, е различен.
    Какъв е изводът? Ако във вашия индивидуален хороскоп в знак Водолей попада Слънцето, или дом 10, който отговаря за социалната и обществена реализация, то тези фактори имат шанса да бъдат активирани само веднъж в рамките на 47 години. Дали е за добро или зло, че активацията е толкова рядка, това е една друга тема. Следващият съвпад на Слънцето и Марс през април 2013 ще бъде вече в знак Овен и ще активира други области в живота ви.

    В периода февруари – април 2012 е ретроградната фаза  на Марс. Тогава ще бъдат много активно засегнати въпроси, свързани с темите, които са били активирани от съвпада на двете планети. По време на съвпада те само се загатват и се развихрят с пълна сила при ретроградното движение на Марс, което всъщност е кулминацията. Ретроградната фаза обикновено е свързана с проява на различни кризи, проблематични ситуации, които изискват решение. Очаквайте статия, в която ще ви информирам с какви теми ще бъде свързана тази ретроградна фаза.

    Сега ще ви дам кратко описание кои са темите, които са активни в живота ви и накъде насочвате енергията си в периода февруари 2011 – април 2013. Ако познавате хороскопа си, погледнете в кой дом попада градус  15°30’ в знак Водолей, за да можете да прочетете съответната информация. Домовата позиция на съвпада е от особено значение. Това е полето на действие на този енергиен съвпад. Показва къде правим поведенческа или житейска промяна поради настъпването на някаква криза и проблеми. Изобщо този дом става нещо като център на активност за 2 години. Според неговото значение можем да определим къде в живота си се сблъскваме с предизвикателства. Слънцето и Марс са единствените планети, които показват действие навън, показват приложната ни енергия в света. Ако съвпада засяга и рождена планета, то тя също бива въвлечена в различни предизвикателства.

    Към всеки абзац по-долу ще включвам и слънчевите знаци, спрямо които също се активира определена област. Слънцето, като най-важна фокална точка в индивидуалния хороскоп, също дава информация. В зависимост от това къде спрямо него попада знак Водолей, можем да направим извод накъде се насочва жизнената ни енергия, кой е онзи въпрос, който извира от нашата най-дълбока същност. С други думи, къде ни насочва нашето АЗ.
    Направете комбинация между домовата позиция на съвпада и позицията според рожденото Слънце.  Например: В индивидуалния хороскоп 15° водолей се намира в 3ти дом. Ако Слънцето ви е в знак Близнаци, следва да прочетете описанието и за съвпада в 9ти дом.
Следователно трябва да прочетете следните абзаци:
Съвпадът е в 3ти дом, рождено Слънце в знак Стрелец – за интерпретация по отношение на домовата позиция.
Съвпадът е в 9ти дом, рождено Слънце в знак Близнаци – за интерпретация по отношения на слънчевия ви знак.

    Съвпадът е в 1ви дом, рождено Слънце в знак Водолей.
Бъдете готови за най-силните си, най-динамични, най-лични 2 години. Те са връхната точка, кулминацията. Марс ви снабдява с енергията да се концентрирате върху собствената си същност и себеизява. Всъщност това ще бъде единственото, което ще ви интересува. Преценявайте добре с какво разполагате, за да не се надцените. Стъпвайте внимателно, за да не сгазите „цветя”, от които по-късно може да се нуждаете. Отношенията ви с другите може да са подложени на резки колебания и безредици, поради силната ви концентрация към самите себе си.

Категории: Съвпад на Слънце и Марс ретрограден Марс енергия индивидуален хороскоп Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus