Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сцената на живота - социалният статус или къде е мястото ни в обществото

25 Декември 2010 / 15:12:06  GRReporter
7391 прочитания

Гали

 

Един от въпросите, които най-много вълнуват хората, е какъв е социалният слой в който живеят, общественото им положение. Не е тайна за никого, че бляскавите сцени и елитните общества, са силна примамка за по-голяма част от хората. Правена е статистика на основата на астрологическте фактори, че звездоманията тресе около 65% от съществуващото в момента население. Светлината на прожекторите е много привлекателна. Огромна част от хората са въвлечени в тази игра – „Искам да ме видите колко съм прекрасен и удивителен”. Готови са на всичко, за да попаднат под светлината. За съжаление обаче животът е „несправедлив”. Няма място за всички под прожектора. Но за всеки има място под Слънцето и то онова място, което е най-правилно за него.

В астрологията и съответно в индивидуалния хороскоп има няколко основни фактори, според които се определя обществената принадлежност на човека. В кои слоеве на обществото е неговото място и какъв е социалният му статус. Когато един астролог разглежда даден хороскоп, той може да „прочете” не само индивидуалните цели и съдба (предназначение) на човека, но и как тази съдба се вписва в обществото. С други думи коя е средата, в която човекът ще изпълнява тази своя съдба. При раждането си човекът не е просто един индивид. Той се ражда в определена среда – семейна и обществена. Така индивидуалната съдба е преплетена с обществената и социалната и е оцветена от културните, икономически, политически и религиозни рамки на средата. Тези рамки имат връзка с това какво се очаква от човека в обществен план, как той да участва в обществото и социума, каква е прослойката, в която да се изявява и съответно какво място да заеме в обществото.

Използват се три основни фактори, за да се узнае конкретното място на човека в обществото, в което той най-добре се вписва. На първо място това са двете планети – Юпитер и Сатурн – които са основният показател за това каква е принадлежността на човека, как той възприема и реагира на влиянието на средата, в която се ражда.

Сатурн указва рамките за движение на човека в обществото и социума – в семейството, населеното място и държавата. Къде е неговата принадлежност, към кой обществен слой принадлежи, типа среда и активност, които са най-подходящи за него. Юпитер указва как човекът ще участва в това общество. Какво е усещането му към тази среда и обществена принадлежност, как възприема хората, с които трябва да живее – и тези от семейството му, и от обществената прослойка, в която се движи.

Заедно двете планети дефинират най-естественият път на човека, по който той се настройва и приспособява към своето семейство, социалните и професионални групи и не на последно място обществото като цяло. Фазата между Юпитер и Сатурн показва позицията на човека – неговото място и участие в обществото. А също и какви са възможностите му да внася промени в своята социална, професионална и обществена позиция.

Тази фаза се определя по аналогия с фазите на Луната. Така планетите Юпитер и Сатурн може да са във фаза „новолуние” – или в аспект съвпад,  т.е. да се намират в един и същ зодиакален знак. Може да са във фаза „първа четвърт” – или в аспект квадрат 90°, т.е. да се намират в знаци, които са разположени под прав ъгъл (например Сатурн в знак Козирог, а Юпитер в знак Овен). Или фаза „пълнолуние” – аспект опозиция 180° (например Сатурн в знак Овен, а Юпитер в знак Везни).

Най-големите възможности за промяна в общественото и социално положение има при хората, родени когато Юпитер и Сатурн са позиционирани в т.нар. „твърда фаза”. Това са основно съвпад на двете планети, квадрат (90° отстояние), опозиция (180° отстояние). Те са тези, които най-силно се противят на поставените им семейни, професионални, социални и обществени рамки. Затова промените, към които се стремят, не са редки случаи. Под промяна обаче не разбирайте само позитивна и вървяща нагоре по социалната стълбица. Промяната има тази способност да върви и надолу по стълбата.

 

Хората, които са родени при такива фази – например родените през 1951, 1956, 1961, 1965, 1970, 1975, 1981, 1986, 1990, 1995, 2000, 2006, 2010 г. – сигурно ще забележат, че в живота им има такива резки промени в социалния статус и обществата, в които живеят. Те са склонни да търсят начини да се отделят от средата, в която са родени. Посочвам годините ориентировъчно. Каква е конкретната фаза на раждане за всеки е необходимо да се определи според индивидуалния хороскоп. Разбира се, има много голямо значение в кои области (домове) на хороскопа ще открием тези две планети. Домовете се изчисляват съобразно часа и мястото на раждане. Защото ако фазата показва начина, по който човек се настройва и приспособява, дали се вписва с лекота или върви напреки, то областите показват какво е неговото социално и обществено място.

Третият основен фактор, който допълва картината, създадена от Юпитер и Сатурн, са Лунните възли – южен и северен. Лунните възли са фиктивни точки, в които се пресичат лунната орбита около земята с еклиптиката (видимия път на Слънцето). В тях се случват и затъмненията – слънчеви и лунни. Те са свързани със житейския „метаболизъм” на човека в обществото. Т.е. от какъв тип „храна” има необходимост човека под формата на социална среда и контакти. Сигурно няма човек, който да не е чувал за кастовата система в Индия. Не се смейте и не я отричайте. Тя важи с пълна сила и до днес и ще продължи да съществува, въпреки всички развяващи се лозунги за равноправие.

Категории: Социален статус място в обществото зодии хороскоп Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus