Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рок концерти с полупразни стадиони

22 Юни 2010 / 09:06:49  GRReporter
2666 прочитания

Почти сигурно е, че ако концертът на Αerosmith вместо в неделя вечерта се беше състоял в който и да било ден преди две години, големият атински стадион „Караискаки” щеше да се напълни. Не че не мина добре, но е жалко че повече от половината стадион беше празен по време на концерта на една от най-големите и комерсиални рок банди за последните четиридесет години, които дойдоха за първи път в Гърция. Хиляди рокаджии от всички възрасти се стекоха, за да видят Стив Тайлър и компанията му на един от най-добрите концерти за последните години. Вокалистът на Αerosmith излезе на сцената с преметнато на раменете му гръцко знаме под звуците на Love Ιn Αn Εlevator.

Невероятният концерт на Αerosmith не е единственият с малко на брой зрители, тъй като тази година концертите се провеждат без голяма посещаемост. Същото се случи на 5 юни в театър Ликавитос на концерта на Руфъс Уйнрайт – един от най-интересните концерти тази година, съобщава вестник Вима. Пейките на открития театър бяха празни, а арената се напълни само защото бяха поставени столове. Пънкарят Били Айдъл също се изпоти докато събере около 2500 души по време на концерта си в петък на стадиона за Таекуондо.

В последния месец Грейс Джоунс и Елвис Кастело заради слабите продажби на билетите се наложи дори да анулират появите си в Гърция, което потвърди прогнозите за едно много трудно концертно лято. Разбира се, причините са икономически, тъй като цените на билетите са доста по-високи от тези в останалите европейски градове, а публиката не може да си позволи да дава минимум по 50 евро за концерт по време на икономическа криза.

Друг важен фактор за малкото зрители е, че местата, където се провеждат концертите често са на голямо разстояние от центъра на Атина и е необходимо зрителите да предвидят допълнително висок бюджет за придвижването си. Както е известно публиката на Боб Дилън, Елвис Костело и на други групи и музиканти не са от хората, които ще се придвижат извън града с лекота. Остава да видим какво ще се случи с концертите на джаз изпълнителката, която се радва на голям успех през последните години – Диана Крол, която ще свири в парка на Малакаса, както и с концертите на най-очаквания рок фестивал Rockwave, който съвпада с финалите на Мундиал.

Иначе стискаме палци да се състои концерта на U2 през септември, защото Боно има здравословни проблеми. Единственото сигурно засега е, че хеви-метъл фестивала Sonisphere Festival с Μetallica, Slayer, Μegadeth и Αnthrax ще бъде успешен, тъй като публиката им е известна, че си ги следи дори и по време на криза.

 

 

Категории: АктуалноМузика концерти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus