Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ретроградният Меркурий през юли ни води към прозрения, откриваме, че “грешките са верни”

01 Юли 2012 / 08:07:33  GRReporter
5783 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви информирам каква е астрологичната картина за периода 1 – 31 юли и за кои хора това ще има значение. В своя ход по небесната сфера планетите активират различни участъци от зодиака и затова астрологичният климат, който задават се отразява по различен начин на всеки, тъй като е в пряка зависимост от индивидуалния му хороскоп.
    В предходната статия ви информирах, че през юни се състоя затъмнение на Слънцето от Венера. Едно изключително рядко астрономическо събитие. Астрологическата символика на това затъмнение е свързана с промяна в начина, по който функционират човешките взаимоотношения и ценности, как хората устройват света около себе си. Венера има две страни на проявление – любовта в най-чистата и красива същност от една страна и насилието от друга. Във времето това провокира безотговорно, капризно, разрушително поведение, драматични емоционални прояви и дори хвърляне на ръкавици като сигнал за обявяване на открити конфликти.
    В междуличностно отношение провокира конфликти, прекъсване на съюзи, разрушаване на връзки. Но наред с това след затъмнението се отваря път да се създадат и множество изключителни по своята красота и дълбочина любовни връзки, в които на преден план излизат хармонията, традициите, желанието за подкрепа, лоялност, отдаденост. Взаимодействието с другите преминава през дълбока проверка и всичко, което не е стойностно и стабилно е с тенденция към прекратяване.
    Специално за Гърция, която е критична точка в еврозоната и изборите през юни, мнението ми беше, че те ще се проведат в период, който води до внасяне на промяна в структурата, формата и стабилността на един по-късен етап. Което означава, че излъченото правителство и след вторите избори може да бъде изправено пред много сериозни трудности и по-късно да премине през „основен ремонт” на структурата. Това ме заведе до съмнения, че е напълно възможно провеждането на още едни избори в близките месеци, които ще бъдат трети по ред.
    Интересно събитие в тази връзка беше неочакваното оттегляне по здравословни причини на човека, който трябваше да седне на най-горещия стол в правителството – финансовият.
    Каква е астрологичната обстановка през юли?
    Юли не се отличава с някакви по-особени планетарни явления, освен с поредната – втора за 2012 – ретроградна фаза на Меркурий. Това не е рядкост, случва се около три пъти годишно. Но винаги в различен зодиакален знак, което носи различни нюанси. Настоящата фаза започва на 14 юли и приключва на 8 август. Тя се осъществява в първите 10 градуса на знак Лъв. Символиката е свързана с уединение, отдръпване, да осмислиш досегашния си опит и на така да укрепиш и стабилизираш слабите си места. Слабостта е свързана с това, че дори и най-секретните и потайни хора, могат много лесно да проговорят. Не е изключено да има изтичане на информация по всякакви теми. Дали ще има скандали?!
    Меркурий е планетата, която отговаря за комуникацията, информацията, мисловните връзки, детайлите, учението и движението във всичките му форми. Всичко това попада под някакво предизвикателство и възникват необичайни външни ситуации. За нормалния човешки живот това може да бъде доста объркващо и смущаващо. При ретрограден Меркурий започваме да се съмняваме дали говорим онова, което трябва, променяме често посоката на мислите си и решенията, може да объркаме нещо важно, което да ни забави.
    Объркването и смущаването на плавното протичане на дейностите, управлявани от Меркурий всъщност са идеално средство за увеличаване на способността ни към максимално вникване в детайлите на дадено нещо, да се замислим за начина, по който се изразяваме, към това да забележим нещо, да си отворим очите.
    От друга страна този период е изключително благотворен за всички, които се занимават с професионално писане или с различни типове анализи и изследвания. Самостоятелните занимания са в стихията си. Прозренията и продуктивността могат да бъдат зашеметяващи и грешките да се окажат „верни”. Ретроградният Меркурий изважда на повърхността някаква информация като го прави най-често чрез грешка. Вместо да се ядосвате на самата грешка, че нещо се е провалило или объркало, по-добре тръгнете след нея – тя има да ви каже нещо.
    На 3 юли имаме пълнолуние. Споменавам го, тъй като то е  кулминационната фаза на затъмнението от януари 2011. Това пълнолуние носи на света мощна опозиция и дисхармония, силни препятствия. Допускам че е възможно отново да се разгорят стари и заровени конфликти, възникнали около януари на 2011. Или да се даде ход и възобновяване на проекти и решения, взети тогава.

Категории: астрологична прогноза за юли ретрограден Меркурий астроучилище Гали индивидуален хороскоп планети зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus