Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ретроградие на Меркурий до края на декември, егоизъм, укори и осъждане ще витаят в новогодишната нощ

18 Декември 2010 / 11:12:27  GRReporter
5228 прочитания

Гали

    В тази статия ще ви информирам какви са „климатичните” особености за периода 15 - 31 декември и за кои хора това ще има значение. Този климат се отразява по различен начин за хората. Обърнете внимание дали във вашия личен хороскоп има планети в зоните, които ще посоча. В галерията към статията има табличка с ключовите думи, тъй като планетите са свързани с различни области от живота.

    Ретроградието на планетата Меркурий продължава до 30 декември. Първите десет дни, както ви информирах, може да са изпълнени с критики и лични конфликти във всички посоки. Напрежението ще струи отвсякъде като електричество. Заслушайте се кой, какво и защо критикува. Обърнете внимание на онова, което вие самите подлагате на критика, къде правите грешки, в какво се обърквате. Време е да се „събудите” за онова, което ви пречи в живота.
    Между 15 и 20 декември ретроградието на Меркурий се проявява в постоянните промени в поведението и реакциите, в общуването. Фокусът е към личното. Като че ли всеки се обръща изцяло към себе си и проявява пълно незачитане на всички около себе си. Мотото е „Интересувам се само от себе си и от личното си оцеляване”. Възможно е да наблюдавате поведение у другите, а и у себе си, което да е силно предизвикателно, директно и явно, с цел да се възползва от предоставените възможности и да привлече внимание. В това число методите са най-различни – от позицията на мъченик, до изолираност и гъвкавост.
    Последните десет дни – между 20 и 30 декември – са дни, в които фокусът е върху натрупването на факти, на случайно дочути неща, на колебание поради несигурност в собствените ви мисли и идеи. И, „воала”! Моментът, в който откривате нещо, което може би е било пред очите ви, но някак все не сте успявали да го видите или просто не сте искали.
    Особено отчетливо това може да се появи при хората, които имат планети в зоната 26° рак – 3° лъв. Климатът е подходящ да изразят най-после неща, които дълго време са се разхождали из главите им. Това може да са идеи, намерения, някакви знания, житейски цели. Зависи коя е личната планета.

    Ще изпиша в началото кои зони в зодиака са засегнати от астро-климатичните особености през втората половина на декември.

18° - 25° телец
24° телец – 0° близнаци
0° - 6° близнаци
11° - 17° близнаци
3° - 9° везни
20° - 26° везни
2° - 8° скорпион
0° - 6° стрелец
5° - 11° стрелец
16° - 23° стрелец
28° стрелец – 4° козирог
2° - 8 водолей
16° - 23° риби

    Погледнете в табличката на втората илюстрация за коя планета става въпрос и свържете ключовите думи за нея с това, което съм написала.

    В периода 15 - 21 декември хората, при които има планета в зоната:
16° - 23° риби,
може да бъдат въвлечени в някаква драматична емоционална ситуация – както с положителни, така и с не толкова положителни емоции. Възможно е да се отприщи някакъв мощен емоционален поток. Ще имате възможност да изразите дълго потискани емоции или ще станете свидетел на такива. Може би ще разберете нещо, което ви се е изплъзвало до този момент. Например някой да ви се обясни в любов или пък да разберете, че любовта си е отишла. Това е или много романтичен период или пък пълен с разочарования.
Ако не се чувствате в подходящо настроение, не правете нищо, останете насаме със себе си, защото може да има нежелан и непредвиден резултат. Внимавайте какво говорите, за да не съжалявате.

    В периода 15 - 21 декември хората, при които има планета в зоната:
16° - 23° стрелец,
може да усетят инстинктивен порив да се концентрират върху това как да представят нещо свое, свързано с планетата в зоната на другите, така че те да го оценят, да го намерят за полезно. Акцентът е по-скоро върху „опаковката”, не толкова върху съдържанието. Не са изключени чисто манипулативни методи с цел да продадете нещо, на което е сменена само опаковката. Ако засегнатата планета е Слънцето, това е период, в който може просто да си смените облеклото/външния вид, за да успеете да получите необходимото ви внимание и да сключите една от централните сделки в живота ви.

    В периода 15 - 31 декември хората, при които има планета в зоната:
3° - 9° везни,
може да изпитат желание да поправят, да предлагат и да експериментират – с всичко и всички около себе си. С напълно добрите намерения да улеснят живота – не само своя, но и на другите. Бъдете благоразумни в натиска си да накарате другите да приемат всичко веднага. Това желание може да се изрази в някаква перверзна критика или впускането в някакви перверзни удоволствия с цел да се освободите от напрежението, да коригирате нещо у себе си или у някой друг.
    Периодът е не толкова емоционален, колкото свързан с това да тествате живота си и да подобрявате онова, което не ви харесва. Логиката и разумът са на фокус, не емоциите. Възможно е да се засилят страховете ви от авторитетите в живота ви и да усетите порив да ги преодолеете, да се справите с този свой страх. Критиките ще хвърчат по всички посоки – и от вас самите и към вас от другите хора.

Категории: Меркурий ретроградност новогодишна нощ планети астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus