Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ретро автомобили в Атина

07 Май 2011 / 14:05:28  Атина подобно на София е един от тези градове, които расте, но не старее. Освен Акропола и стотиците други исторически паметници, гръцката столица има много скрити красоти и интересни места за част, от които вече ви разказахме в „Атина, която обичам”. Тук ще видите снимки от Гръцкия автомобилен музей, който се намира в специално проектираното за целта пространство в сградата на търговския център Athenian Capitol в сърцето на столицата. Това е още едно място, което впечатли GRReporter и си заслужава да го посетите, ако живеете в Атина или просто сте решили да дойдете на почивка.

Колите са личната колекция на бизнесмена Тодорис Харагионис, който издирва и реставрира ретро автомобили от 1977 година. Той притежава над 300 реставрирани автомобила, а изложението показва засега около 110 от тях. Между моделите може да се види Rolls Royce (1939) от последната генерация преди втората световна война, който е бил собственост на сър Лоранс Оливие, както и розовият Chrysler Imperial Crown (1959) на солиста на Led Zeppelin, Робърт Плант.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus