Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Редът и хаосът в живота

04 Февруари 2012 / 09:02:33  GRReporter
4374 прочитания

Гали

    Казват, че нещо толкова дребно, като пърхането на крило на пеперуда  в Япония, може да причини тайфун в другата половина на света. По друг начин изречено, има събития, които протичат някъде далеч от нас, дори не подозираме за тяхното случване и не можем да ги предотвратим. А те са точно толкова важни, колкото и онова, което сами правим.
    Хората често си правят планове. Някои планират в най-малки подробности живота си и смятат, че знаят с много голяма точност какво ще им се случи в следващите десет години. Други са по-малко привързани към планирането и изглеждат така сякаш се носят по течението. Те често трудно биха отговорили на прост въпрос, който  засяга близките няколко дни - „Какво ще правиш през уикенда?”. Честно да ви кажа не вярвам някой да го умее това – да знае как ще изглежда животът му след 10 години. Но няма и да преча на онзи, който иска да вярва в това.
    В тази статия ще засегна темата за реда, порядъка и планирането в живота. Как се отнасяме към него? Как индивидуалният ни хороскоп показва отношението ни към плановете и реда?
    Първо бих искала да отделя малко внимание на това защо съществува привързаност към реда и плановете в живота. Те са следствие на нашето инстинктивно желание да имаме сигурност и стабилност. Всеки прави някакви планове, но в различна степен се придържа към тях. Хората, които планират всичко и държат на реда в живота си обикновено се отличават с по-малко адаптивност и по-неразвита способност да реагират на неочаквани ситуации. Затова предпочитат да предвидят всяка своя стъпка, да се подготвят предварително. Подобна нагласа има и своята позитивна страна – това са хора, които не искат да се губят и хабят в излишни според техния мироглед неща. Тези хора са възприемани като сериозни и отговорни към живота. Но пък изпадат в по-голям стрес, когато са изправени пред събития, които са извън контрола им. Лесно се пречупват.
    Онези пък, които рядко правят планове, са по-адаптивни и гъвкави. Често са смятани за повърхностни, тъй като се разпиляват в много неща. Но тези хора много по-лесно се справят със стресови ситуации, трудно се пречупват, именно защото успяват бързо да се настроят към новите обстоятелства.

    Дванадесетте знаци първо се класифицират в три качества, които отразяват основния начин на съществуване:
Кардинални – Овен, Рак, Козирог, Везни
Фиксирани – Телец, Лъв, Скорпион, Водолей
Подвижни – Близнаци, Дева, Стрелец, Риби
    Кардиналните знаци са активни, хора на действието, иницииращи резки и бързи промени. Фиксираните знаци са много постоянни, последователни и непоклатими, стабилни. Силно се съпротивляват на промените. Подвижните знаци много бързо улавят промените около себе си и ги възприемат с лекота, изключително добре се нагаждат към всяка една ситуация.
    Втората класификация на знаците е в четири елемента, които отразяват отношението към света:

Категории: ред хаос планиране зодии индивидуален хороскоп слънце луна асцедент Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus