Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Първо хората, после границите

21 Юли 2014 / 07:07:42  

80 активисти на Amnesty International от над 30 държави се събраха в центъра на София, за да “трансформират” символично външната граница на Европейския съюз във възпоменателна стена за мигрантите и бежанците. 



Под това мото премина акцията на третия лагер за правозащитни акции по външните граници на Европейския съюз. Той се организира като част от кампанията S.O.S. Europe на най-влиятелната организация за защита правата на човека в световен мащаб - Amnesty International и има за цел да насърчава и защитава правата на бежанците и мигрантите по границите на Европа. Тазгодишният лагер се организира именно в София, тъй като България е една от външните граници на Европейския съюз, през която всекидневно се опитват да преминат бежанци от страни като Сирия и Еритрея.  Фоторепортаж - Полина Спартянова

 

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus