Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продължава щурмът на гръцкото кино в чужбина

22 Януари 2010 / 11:01:39  GRReporter
1106 прочитания

През последните години приятно се изненадваме от присъствието и успеха на гръцките филми на световни фестивали. След добрите критики и наградите на „Стрела” в Берлин, на „Кучешки зъб” в Кан и на „Академия Платон” в Локарно, дойде ред на „Вътре в гората” да дебютира на световна сцена, пише вестник „Вима”.

Интерес за последния филм на Ангелос Франдзис показаха от Фестивала в Ротердам, който ще се проведе между 27 януари и 7 февруари, където филмът ще направи световната си премиера. Фестивалът в Ротердам се счита за един от най-добрите световни фестивали за експериментално и авангардно кино. Филмът на Франдзис ще бъде показан в секцията „Spectrum”, където се пускат силни и иновативни филми на познати режисьори. „Вътре в гората” е един от десетте филма, които бяха избрани тази година от организаторите.

Филмът е сниман с видеокамерата на един фотоапарат, пълен е с наситени цветове и остри форми, което има желания ефект да създаде от „Вътре в гората” една дива екзистенциална приказка. Историята се върти около желанието и опита на две момчета и едно момиче да се съединят, да станат едно цяло. Те са заобиколени от огромни дървета, прозрачни реки, един изолиран плаж, планини и една странна червена къща скрита в сърцето на гората.

Ще се запитате защо се намират там? Кой ги е изоставил и те в своята невинност се нараняват толкова много един друг? Каква е тази странна сексуална енергия, която излъчват дърветата, вофата и листата? Свободни ли са или са в капан? Филмът не дава отговори. Единствено, че тяхното пътуване прилича на посвещението в едно тайнство.

Сценарият на филма е написан от Ангелос Франдзис заедно с главните актьори на филма Катя Гулиони, Яков Камхис и Нейтън Писуърт. Видео инсталация с кадри от филма за първи път беше представена тази година по време на едноименното театрално представление на Атинския фестивал. „Вътре в гората” ще излезе по кината в Гърция през пролетта. На фестивала в Ротердам участват още филмите „Кучешки зъб” на Георгиос Лантимос и „Запад” на Григорис Рендис.

 

Категории: Кино Вътре в гората Ангелос Франдзис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus