Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Привличането, любовта и страстта започват от гените

05 Май 2012 / 08:05:09  GRReporter
12897 прочитания

Гали
    В любовта мъжете и жените говорят на различни езици. Те се влюбват по различен начин. Имат различна представа за любовта и различни поведенчески механизми, за да я изразят. Не ви казвам нещо ново, това всички го знаем. Уж го знаем. А накрая си оставаме вечните ученици, незнаещи и неразбиращи, когато навлезем в територията на любовта. Ще избегна философските разсъждения по темата. Такива има в изобилие.
    В днешната статия ще ви запозная с това какво е поведението ни в любовта според индивидуалния хороскоп и пола. Една вечна тема, към която интересът никога не угасва. Когато се разглежда един индивидуален хороскоп, винаги се отчита пола на притежателя му. В началото е клетката, генът по природа. И привличането, любовта и страстта към някого започват именно оттам – от гените.
    От природна гледна точка за жената е отредена ролята да се грижи за емоционалната страна на взаимоотношенията (любовта и чувствата), да подхранва любовното чувство на мъжа, да му доставя естетическа наслада, вътрешен комфорт и уют. На жената е дадена способността да разбира мъжа, да го усеща и познава по-добре. Неслучайно интуицията е предимно женско качество. Това са функции на Луната и Венера в астрологията.
    За мъжете е отредена ролята да се грижат за физическата страна на взаимоотношенията, да ги поддържат, да внасят „слънчева” енергия в тях (в това число и чрез секса), да осигуряват безопасността и доброто физическо съществуване на жената, в което е включена и финансово-материалната поддръжка. Това са функции на Слънцето и Марс. Въпреки че тези природни роли не се изразяват в съвсем чист вид, факт е че те присъстват изключително мощно в разбирането ни за любовта и в очакванията ни, които са свързани с нея.
    Ще го повторя, тъй като това е най-важното в любовта и взаимоотношенията – природно отредените роли на мъжа и жената са мощно и силно свързани с любовта помежду им. Това е заложено в гените ни. Колкото и да се говори за равноправие между половете в обществен и социален контекст, на гените ни хич не им дреме за тая работа. Още от деца ние си знаем инстинктивно какви са ролите ни като жени и мъже. И когато срещнем онзи чуден младеж или онази прекрасна девойка, слушаме и се подчиняваме безусловно на гените си и на инстинкта. Негово величество „Умът” няма никаква намеса.

    От горното идва много естествено следното заключение: мъжът дава оценка на жената според физическата й красота и способността й да му дава емоции, любов, наслада на сетивата и уют. Жената дава оценка на мъжа според ресурсната му „красота”, според способността му да се грижи физически за нея – финансово, материално и сексуално. Колкото и да се опитваме да оборваме това заключение, то е факт в крайна сметка. Просто проследете към какво жените и мъжете насочват погледите си инстинктивно, не ги слушайте какво разправят.
    Сега ще премина към астрологическата символика на всичко дотук. В астрологията на планетите се приписва пол - мъжки и женски. Слънцето, Марс и Юпитер са мъжки планети. Луната и Венера женски. Зодиакалните знаци също се делят на мъжки и женски. Това делене съвсем не е случайно. То е съобразено със съществуването на двата пола и когато се интерпретира нечий хороскоп, една и съща планета носи различен нюанс именно поради половите различията между мъжете и жените.
    Венера в астрологията е планетата на любовта. Запознавате се с представител на противоположния пол и нещо у вас реагира, трепва. Венера е женска планета. Нейната астрологическа половинка е Марс – мъжка планета.  Запознанството е под властта на Венера, тя има функцията да свързва и привлича, а трепетът (пеперудките в стомаха) е под властта на Марс. Другата астрологична двойка са Слънцето и Луната, които влизат в играта като тежката и решаваща артилерия когато се заговори за сериозни отношения. Но сега ще се концентрирам основно върху Венера и Марс, тъй като всичко започва от тях.
    Венера и Марс обединяват любовта и желанията със страстта и секса. У всеки човек живее мъжка и женска половина. Жените се идентифицират със женската си страна, а мъжете с мъжката. Затова съществува фразата „моята половинка”, когато иде реч за партньора. Венера символизира желанието, насладата и най-вече „любовната” оценка, която даваме на другия. Марс символизира начините, по които изразяваме любовта и най-вече сексуалната й страна.
    Жените имат директен достъп до любовта, до Венера. Това е техният дар от Природата. А мъжете нямат толкова лесен достъп. За тях той преминава през Марс, преминава през това да покори жената, да я завладее чрез онова, което прави заради нея и най-вече сексуално. Затова една жена може да обича и без сексуален контакт, докато за мъж това е изключително трудно. И когато мъж срещне жена, чрез която може да изпита любовта, той се стреми да получи достъп до нея (любовта) чрез сексуален контакт.

    Това естествено не означава автоматично, че когато един мъж получи сексуален достъп до една жена, задължително ще изпита и любов. Един фин елемент, върху който би било добре всяка жена да помисли, а не мъжете. Мъжете узнават за любовта и я изпитват само чрез жената. Усещането за Жена води до усещането за Мъж. Обратното не е валидно.

Категории: очаквания в любовта мъже жени астроучилище Гали Венера Марс Слънце Луна индивидуален хороскоп зодии планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus