Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Предзнаменованията и техния смисъл

12 Октомври 2013 / 09:10:29  GRReporter
5174 прочитания

Гали
    Хората винаги са искали да знаят какво се задава утре, какво ще поднесе животът им. Винаги са искали да умеят да надникват в бъдещето. Това не е празно любопитство, а дълбоко вкорененият у всички нас инстинкт за оцеляване. Природата е надарила всички биологични същества със сетива, чрез които да улавят задаващото се – било то опасност или нещо друго. Една индианска мъдрост казва следното: „Знанието е скрито във всяка вещ. Някога светът е бил библиотека.” Ще си позволя да допълня второто изречение – Светът винаги е бил и ще продължи да бъде библиотека, в която има всичко, от което се нуждаем. Светът, това е всичко, което ни заобикаля – хора, дървета, животни, вещи, звездите и планетите на небето.
    Днешната статия е за знаците, които ни дава живота. Как да ги разчитаме? Какво означава, когато съвсем спонтанно решим да променим нещо във външния си вид. Какво означава, когато сменяме местоживеенето, правим ремонт у дома или пък на шефа ни му се роди дете. Всичко това са знаци на живота и ако се вслушваме в тях, всъщност ще разберем какво ни очаква. Забързани във всекидневието си нерядко изобщо не обръщаме внимание на това, какво се случва наоколо. А всеки от нас по природа е снабден с достатъчно богат „арсенал” да чете знаците на живота. Но умението по една или друга причина е закърняло. Колкото по-високо технологични и цивилизовани ставаме, толкова повече се отдалечаваме от сетивата си. Но поне са се запазили познания като астрологията,  които да ни помагат да разчитаме знаците.
    Някога древните са обръщали внимание на всичко, което се случва около тях, затова имаме останали като някаква традиция така наречените предзнаменования.  Предците ни са живеели в свят, в който ако срещнеш вълк, ще ти се наложи да се спасяваш почти само с голи ръце. Днес вълци в големия град никой няма да срещне.  А този, който се разхожда по дълбоките гори, където човешки крак стъпва по-рядко, не го прави без да носи оръжие. Затова предците ни са били с много по-изострени сетива, които са им давали възможност да предвиждат какво се задава, за да спасят живота си буквално. Наблюдавали са измененията в околната среда, обръщали са внимание на звуците, обръщали са внимание на поведението на хората и животните, гледали са небето и звездите. И така са създали един набор от предзнаменования.
    Някои от тях не са приложими днес, тъй като живеем в много по-различна среда. Други са плод на повече фантазия, отколкото реалност, на нечие развихрено въображение. Но въпреки това средата си е среда и в нея винаги се съдържа информация, получаваме знаците на живота. Ще повторя индианската мъдрост – Знанието е скрито във всяка вещ около нас.

Категории: предзнаменования знаци на живота домове в хороскопа Астроучилище Гали зодии планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus