Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Посетителите на Лувъра увековечени в снимките на Алесио де Андреаде

06 Април 2010 / 12:04:36  GRReporter
2370 прочитания

Съвсем търпеливо с фотоапарат в ръка бразилският фотограф Алесио де Андраде успява да запечата невероятни снимки на посетителите на Лувара, които прави в продължение на почти четири десетилетия. Три шокирани калугерки се хващат за ръка пред картината на трите голи грации, две момичета са се изпънали на пейка в галерията, за да се насладят удобно на картината пред тях, една възрастна жена стои със страхопочитание пред египетски саркофаг...

Какво свързва тези три сцени ли? И трите са моменти запечатани от залите на най-известния музей на света – Лувъра. Моменти, които с много търпение е дебнел фотографът Алесио де Андреаде в продължение на 39 години. В резултат на неговия упорит труд налице са 12 000 черно-бели снимки, част от които – по-конкретно 88 на брой, ще видим в атинския музей Фрисира.

„За мен корените на фотографията се намират в спонтаността. Само така може да се разкрие едно от лицата на света” казва поетът и фотограф с много награди, който умира на 65 години през 2003 г. Де Андреаде е бил сътрудник на агенция Магнум и негови снимки са публикувани в списания с огромен тираж като „Μadame Figaro”, „Εlle”, „Geo”, „Le Νouvel Οbservateur”, „Μarie – Claire”, „Fortune” и „Νewsweek”.

Снимките в Лувъра приличат на театрални сцени, където главните роли изпълняват посетителите, които нямат представа, че ги снимат. Изпълнени с чувство за хумор, емоционалност, любопитство и спонтанност, снимките ни дават възможност да разберем реакциите на посетителите на музея до шедьоврите, които някои хора изминават хиляди километри, за да съзрат.

ΙΝFΟ

„Лувърът и неговите посетители”, изложба на снимки на Алесио де Андреаде от 14 април до 30 май в музей Фрисира, Мони Астериу 7

 

 

Категории: Актуално изложба фотография ЛувърПътешествия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus