Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Плутон е виновен за войната на поколенията

06 Юли 2013 / 08:07:17  GRReporter
8100 прочитания

Гали
    Едни от най-съдбовните, абсолютно детерминирани и предопределени изцяло области в живота ни са тези, свързани с родителите ни и децата ни. Човек може да подмени приятелите си, колегите, работодателя, интимните и брачни партньори, но родителите и децата си никога. Те са единствени и остават такива завинаги. Те са част от живота ни, която сме длъжни да приемем. Често темата за взаимоотношенията ни с нашите родители и след това с нашите деца, остава извън полезрението ни. Не й обръщаме особено голямо внимание. Когато се сблъскаме с така наречения конфликт на поколенията, просто махваме с ръка и измърморваме нещо от сорта „Те възрастните са от епохата на динозаврите” или „Това младо поколение за нищо не става”. А е толкова просто – всяко едно поколение е част от еволюционното развитие на обществото.

    Днешната статия е на тема какво се случва в отношенията между поколенията. И къде и в какво са най-големите различия, които стоят в основата на поколенческите конфликти, защото такива има винаги. Според социолозите поколенческите сблъсъци и разлики са съществували винаги и ще продължат да съществуват. Те не зависят чак толкова от възпитанието, което родителите дават на децата. Зависят преди всичко от прогреса и развитието на обществото, към което принадлежи съответното поколение - икономика, политика, култура, социална среда, трудова дейност и други компоненти на обществото. А доколко ще е дълбок конфликтът, значение имат индивидуалните особености на всеки.

    В астрологията Плутон дефинира генерациите, възрастовите групи в обществото. Въпреки че астрономите разжалваха Плутон като планета, за астролозите неговата функция остава валидна. Всяко поколение може да бъде вписано в обща картина, характеризирана от прехода на Плутон през даден зодиакален знак. Всички, родени при Плутон в един същ знак, оформят едно поколение.

    Тази планета прави едно пълно завъртане по зодиакалния кръг за 248 години. Тъй като има силно елиптична орбита, времевият престой в различните знаци не е равномерен. Най-дълъг, от около 30 години, е в знаците Овен, Телец и Близнаци. Най-кратък, от около 10 години, е в знаците Везни, Скорпион и Стрелец. В останалите знаци варира между 15 и 25 години.
В наши времена, след 1985, Плутон преминава точно през знаците, в които има най-кратък престой. Това означава, че в групата на хората, които сега са между 25 и 35 години и се водят на практика едно поколение, съществуват два коренно различни генерационни слоя. В един по-глобален смисъл факътт, че за последните 30-40 години Плутон е прекосил три знака – нещо, което в други времена се случва  в един период от около 70-80 години, дава обяснение защо днес така динамично върви прогресът и развитието на обществото и съответните поколения.

    Знакът, в който се намира Плутон по време на раждането, дефинира какъв е стилът и маниерът на живот, какъв манталитет развива даденото поколение. Как отделните хора от това поколение са повлияни ментално от обществото. Какво е качеството на колективния и поколенчески ум, който оцветява цялата активност на конкретното поколение – в социален, политически, артистичен, научен и индустриален план.
Разбира се, за най-пълно разбиране на всички параметри на дадено поколение, роля имат и други планети – Нептун, Уран и така нареченото Велико съединение на Юпитер и Сатурн, което става на всеки 20 години. Но при формиране на най-мащабната тенденция се започва от най-дълготрайния фактор, в случая планетата с най-бавно движение – Плутон.
    Знакът и домът, в които се намира Плутон по време на раждането, задават няколко основни неща:
1.Съдбоносната тема в живота, свързана преди всичко с обществото. Кое е това, с което човекът допринася към обществото.
2.Сферата от живота, която е най-тясно свързана с общественото развитие и прогрес и в която преживява съдбата на обществото като цяло.
3.Сферата от живота, която преминава през дълбоко обновление, за да може конкретният човек да се справи с предизвикателствата на обществото.

    От това следва, че поколенческите взаимоотношения търпят сблъсъци и конфликти, не поради някакви лични, индивидуални особености (въпреки че и те имат значение). А поради необходимостите, които обществото поставя пред човека още по време на раждането му и етапа на развитие на самото общество.

    В едно семейство отношенията между родители, деца, баби и дядовци носят доста повече детайли и за да се разберат индивидуалните взаимоотношения, се прави анализ на взаимодействието между индивидуалните хороскопи. Това е изключително обширна тема, но все пак по положението на Плутон, може да се направят общи изводи като цяло.

    Сега ще опиша какво говори Плутон във всеки зодиакален знак за родените в определен интервал години. Точно това се оказва в центъра на поколенческите сблъсъци и конфликти, то е зоната, в която се разиграват. Преходът на Плутон през всички знаци се извършва за 248 години. За последните 100 години Плутон е пребивавал в знаците Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец и в момента е в знак Козирог. Така че днес няма живи хора, които да са родени при Плутон в знаците Водолей, Риби, Овен, Телец и Близнаци. Но аз ще дам описание и за тях спрямо позицията по дом.

Родените между 1913 и 1937 година са с Плутон в знак Рак
Родените между 1938 и 1956 година са с Плутон в знак Лъв
Родените между 1957 и 1971 година са с Плутон в знак Дева
Родените между 1972 и 1984 година са с Плутон в знак Везни
Родените между 1985 и 1994 година са с Плутон в знак Скорпион
Родените между 1995 и 2007 година са с Плутон в знак Стрелец
Родените между 2008 и 2022 година са с Плутон в знак Козирог

Категории: отношения между поколенията семейство Плутон индивидуален хороскоп Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus