Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ози Озбърн, Lynyrd Skynyrd, Kasabian и Pennywise в Атина през юни

05 Юни 2012 / 16:06:28  Виктория Миндова
1931 прочитания

Поредното лято в Атина е факт и с него идва сезонът на музикалните фестивали. От инди през пънк-рок до класически рок, жителите и гостите на гръцката столица могат да се насладят на широка гама от концерти на живо. Още през юни идва ударна доза лайф концерти като започнем с легендарните Lynyrd Skynyrd. Те ще гостуват на 18 юни в Атина на игрището за бейзбол до старото атинско летище и ще изпълнят , That Smell и незабравимата Free Bird. Цената на билетите е 40 евро.

На следващия ден 19 юни след рокерите от юга в гръцката столица ще се представят пънк-рок титаните от Калифорния Pennywise. Една от водещите пънк-рок банди на 90-те наред с Green Day и Offspring, Pennywise се отличава с позитивност и динамичност, която изразява жаждата на едно цяло поколение да живее свободно. Те ще забият в клуб Fazz до музея Бенаки на улица Пиреос в Атина, като се очаква събитието да привлече любители на бандата от края на 80-те до днешни дни. За ценителите на стила се крие една много приятна изненада – вокалистът на уникалните Ignite Золи Теглас ще бъде на микрофона заедно с калифорнийските си приятели. Цената на билетите е 25 евро и предварителната продажва вече тече.

На 20 юни е датата, на която ще забият Megadeath със съпорт - младите надежди Kvelertak, които за първи път ще свирят пред атинска публика. Докато Megadeath са добре познати и обичани от поколения метъли, норвежците Kvelertak за кратко време създадоха име за себе си, като съчетаха различни стилове (death, hardcore, punk-rock, noise, sludge) и го пречупиха през призмата на своя творчески дух. Концертът ще се проведе в Entertainment Stage на улица Ира Одос 7-13. Предварителната продажба е 30 евро, а билети можете да закупите и от www.ticketarena.gr, Tickethouse и магазин Public на площад Синтагма.

 

На 27 юни е датата за поредното издание на популярния EJEKT FESTIVAL, който тази година ще отдаде почит на британската сцена и най-добрите й изпълнители от брит попа и рок звука, характерен за острова. На EJEKT ще гостуват KASABIAN, JAMES, MILES KANE и BAND OF SKULLS. Kasabian се смята за една от най-големите поп-рок банди от Великобритания в последните 15 години, заедно с James, които са любимци на гръцката публика. Билетите от 35 и 38 евро в предварителната продажба вече приключиха, но остават билетите на разположение от 40 евро.

 

Поседен през юни, но с най-дълги традиции в Гърция ще се осъществи годишният RockWave Festival. Той ще се проведе в рамките на три дни в концертния терен Terra Vibe в района на Малакаса в покрайнините на гръцката столица. В първия ден ще звучи ska, garage и southern rock, като The Locos, но преди тях ще забият гръцката култова банда the Last Drive и гостите направо от Атланта, Джорджия Nashville Pussy. Във втория ден публиката ще бъде под магията на кръстника на метъл сцената Ози Озбърн, преди който забият Machine Head, Paradise Lost, Unisonic и Planet of Zeus. Последният ден от фестивала ще завърши триумфално с Everlast, Иги Поп и The Stooges, а за десерт – The Prodigy.

Категории: Двет музиМузика фестивали Атина концерти на живо
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus