Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Опасни ли са "опасните целувки" на Melisses

18 Ноември 2010 / 00:11:57  GRReporter
4446 прочитания

Секси сцени в артистично позападнал урбанистичен стил. Цветни спрейове на стените и смешни диванчета, на които лягаш сгънат на половин. Акорди на... тупалка за килим вместо на китара. Обърнат на страна телевизор и... пън вместо барабани. За кого другиго може да говорим, ако не за едни от любимците на нашата музикална класация Melisses и техния нов клип Epikindina filia. Който е видял клипа знае за какво говорим, който не е, да побърза да го види. В такава атмосфера на особен еротизъм опасните целувки от заглавието на песента наистина стават опасни. Но все пак не чак толкова, защото ги раздават щурите сладури от бандата. А всъщност със забавните им идеи като тази например да „обуят” крака на смешното диванче с бял чорап по-скоро остават верни на закачливия си момчешки стил и на шегаджийския си характер.

Своя особен собствен стил те показват от самото основаване на групата.  След като я основат обаче им се е наложило да се преборят със сериозен проблем. А какъв би могъл да бъде той за безгрижните веселяци? Да измислят име на групата си! На главите на закачливите момчета се струпали един куп названия. Едно от тях било „Playmobil”. Въпреки бурята от идеи обаче те продължавали да не се спират на никоя. Но случайността си казала думата. Те много  обичали да си правят следобедни разходки в района на Тисио в Атина. Един път докато се разхождали видели да минава продавач на мед, който казвал:”Ето го и хубавият мед”. Сладкият мед на продавача ги навял на мисълта да се нарекат... пчели. Малко им трябва на щурите глави!

И така Melisses или Пчели стъпват на гръцката музикална сцена. Петте момчета, Христос Масторас, Пантелис Кирамаргиос, Яковос Сампсакис, Танасис Лаицас и Константинос Маврогенис това лято окупираха сърцата на младежите с песента  Krifa (Тайно). „Когато тайно танцуваме, ти обгръщаш тялото ми, с един поглед и целувка се побъркваш. Докосването ти ме опиянява, устните ти са огън, в който изгарям”. Този припев на първия хит на състава носи в себе си свеж, летен ритъм, който още може да се чуе из улицита на града. Дори и като мелодия в мобилния телефон на някой озарен от светла любов младеж. Музиката е доста ритимична и  се промъква в душите на хората съвсем лесно.

Melisses е състав в типично младежки дух. Гръцките медии определят стила на момчетата дори като леко скандинавски или британски. Главно заради игривата  музика и сценичното им поведение. Самите те пък казват, че целта им е да създават  музика по техен си начин. Макар и да са съвсем в началото на кариерата си, през изминалото лято те получиха наградата на MAD Video Music Awards за най-добър нов музкален изпълнител.  

За първи път момчетата се появяват в Mad Day Live. Следват и други техни представяния, по време на които ги забелязва музикалната компания Universal и им предлага договор. Веселяците участваха в конкурса  на Гърция за представител в 55-ия музикален конкурс Евровизия. Песента им Kinezos по тяхна музика и текст обаче не спечели. За конкурса в Осло през май се класира Георгиос Алкеос с ОРА.  

Категории: Melisses музика състав Epikindina filia
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus