Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

"Одисея" започва от Флизвос

30 Септември 2012 / 12:09:57  GRReporter
1921 прочитания

Корабът на Одисей вече е готов и зае своето място в Марината на Флизвос, представлявайки една уникална забележителност. По този начин Националният театър избра да осведоми публиката за представлението на "Одисея" на Омир. Това е театралното събитие на сезона 2012-2013 г. Световната премиера е планирана за 26 октомври, на централната сцена на Цилер, под режисурата на американския творец Робърт Уилсън, като съвместна продукция на Националния театър и Piccolo Teatro от Милано. Представленията ще приключат през март 2013 г., и продукцията ще се премести за три седмици в историческия театър на Милано, а е възможно да посети и други сцени в чужбина.

Дървеният кораб на Одисей носи подписа на братя Гизас, които са част от  техническия персонал на Националния театър. Фреди Гизас създава дизайна, а Йоргос Гизас го построява. Корабът ще остане във Флизвос, а след това ще бъде преместени изложен в търговски центрове в града, където членове на трупата ще организират хепънинги за посетителите.

За представлението американският режисьор организира от една година кастинги, за да събере желаната трупа. В петък, на 27 септември, Робърт Уилсън дойде отново в Атина, за последния етап от подготовката на представлението, а репетициите ще продължат до самия ден на премиерата. Уилсън, освен режисурата, е създал и сценографията и осветлението на "Одисея".

Главните роли се изпълняват от артистите: Никитас Цакироглу (Омир, Тирезий), Александрос Милонас (Зевс, Алкиной -царят на феакийците, Евмей), Зета Дука (Атина, Сирена), Апостолис Тоцикас (Хермес, Телемах, Алкмеон), Мария Нафплиоту (Калипсо, Кирка, Сирена, Пенелопа) и др.

Категории: Национален театър Одисея Робърт Уилсън
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus