Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новият филм на Силас Дзумеркас «A blast» на 67-ия Кинофестивал в Локарно

17 Юли 2014 / 17:07:32  GRReporter
848 прочитания

В конкурсната част на 67-ия Международен кинофестивал в Локарно ще бъде премиерата на новия филм на гръцкия режисьор Силас Дзумеркас – «A blast». В главните роли ще видим Ангелики Папуля, Василис Доганис, Мария Филини и др.

Сниман в Атина, Хамбург и Пиерия, филмът е копродукция на Гърция, Германия и Холандия, с подкрепата на Гръцкия и Холандския Киноцентър, на Киноцентъра в Хамбург и този в Рейн-Вестфалия, и с участието на френско-германския телевизионен канал ZDF/ARTE.

Сюжетът

«Мария бяга по магистралата. Зад нея се вижда огън и чанта, пълна са пари. Пред нея е безкрайният път. Само преди ден тя е била една любяща майка, влюбена съпруга, отговорна дъщеря. Днес се е разбунтувала. И е решена да разруши по пътя си всичко, което някога е обичала, и да вземе отново живота си в ръце. Черната комедия и драмата се сменят непрекъснато, а една скрита нежност постоянно пробива жестоката действителност, оформяйки последния поход на Мария към изкуплението, в една гръцка история, по-актуална от всякога».

Бележка на режисьора

„В бурните години на рухването на гръцката икономика филмът «A blast» разказва за това какво означава да се съмняват в теб и да направиш нещо по този въпрос. Мария започва живота си на пълнолетна с най-добри намерения. Десет години по-късно, накъдето и да се обърне всичко около нея е започнало да се руши. Тъй като не иска да се примири с изгубеното си достойнство, с липсата на грижа и победената си любов към живота, Мария преминава в настъпление. Атакува себе си, миналото си и любимите си хора, родината си и мнението на околните за собствения ѝ пол, в една жестока борба за истината, която води вътре в себе си и с околния свят“. 

Силас Дзумеркас

Роден е в Солун. Режисирал е с успех късометражни и документални филми. Първия му пълнометражен филм «Homeland» направи своята премиера на Фестивала във Венеция през 2010, участвал е в множество международни кинофестивали и е спечелил 5 награди на Гръцката филмова академия.

Международният кинофестивал в Локарно ще се проведе от 6 до 16 август, а филмът «A blast» ще бъде прожектиран в гръцките кина през зимата от StraDa Films.

 

 

Категории: A blast филм Силас Дзумеркас Международен кинофестивал в Локарно
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus