Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новата крайбрежна улица в Солун

02 Декември 2013 / 11:12:54  След ремонт, продължил 2,5 години, крайбрежната улица в Солун бе предадена отново на жителите и посетителите на града.

Новите паркове и тематичните Градина на скулптурите, Градина на Средиземноморието, Градина на Фокас, Градина на сезоните, Градина на пясъка, Градина на следобедното слънце и Градина на Александър успяха да предизвикат положителни емоции в солунчаните, които посетиха крайбрежната улица в неделя.

Откриването й на 1 декември бе съчетано с превръщането на крайбрежния булевард Никис в пешеходна зона. Мярката се прилага пилотно, като целта е това да се превърне в традиция през първата неделя всеки месец.

Крайбрежната улица започва от пристанището и завършва до концертния център Мегаро мусикис в Солун. Общата й дължина е 6 километра. 

Снимки: amna.gr/ Nikos Arvanitidis

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus