Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нощ в Народния театър

19 Ноември 2014 / 09:11:14  

Народен театър „Иван Вазов” е един от най-старите културни институти в областта на театралното изкуство в България. Неговата трупа е сформирана през 1904 г., а сградата на театъра е открита през 1907 г. по проект на виенските архитекти Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, които са построили над 100 такива в цяла Европа.



По време на Нощта на театрите в София задният вход на Народния театър „Иван Вазов” беше отворен за посетители и зрители, които искат да се запознаят със случващото се зад кулисите на театралните постановки. Само в този ден актьори от трупата на театъра развеждат любопитните посетители из дебрите на сградата и ги запознават с невидимите за зрителя тайни на театралното изкуство – как се организира една постановка, какви опасности крие сценографията на всяко едно представление, какво е най-важното за един актьор докато е на сцена и влиза в роля и други.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus