Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нещастната любов дава най-големия тласък на творческите ни способности

03 Август 2013 / 11:08:19  GRReporter
5183 прочитания

Гали
    За всяко нещо си има време. И срок за всяка работа под небето. Така пише в един от библейските текстове. Убеждаваме се постоянно във вечността и верността на тези думи. Ние сме тясно обвързани с хода на времето и предполагам всеки е забелязал, че има време, когато сексуалното му желание се притъпява, спада, не среща ярки хора, които да го събудят. А има и време, когато сякаш се събуждаме сексуално, ставаме много активни и буквално на всяка крачка срещаме привлекателни хора, срещаме голямата любов и най-значимите хора в интимния ни свят.
    Днешната статия е на тема как се променя либидото ни, как се променя желанието ни  (а и възможностите ни) за по-активен или по-нисък сексуален живот. Независимо, че носим определена сексуална природа като темперамент, желания и нагласи, тя не е постоянна величина по всяко време. Сексуалният ни апетит и потребности имат определен ритъм. Понякога са на ниво „средна работа”, понякога спадат значително, понякога се увеличават драстично. Има време, в което химическият състав на кръвта и хормоналните нива в нея се променят, тялото ни е подготвено за съзидание. И точно това е времето, в което сме най-активни сексуално. Часовникът на стената отразява астрономическото време във всекидневието и бита. А ходът на планетите в Слънчевата система, моментът на раждането и съответно личният ни хороскоп, отразяват ритъма на нашето лично време на Земята.
    Либидото е тясно свързано със съзидателната страна на човека, с творческия процес. И затова, когато ни дойде времето да създаваме, пред очите ни се появяват потенциални партньори и съответно сексуалното желание се завишава, за да можем да оползотворим придошлата творческа енергия. В крайна сметка, най-първото предназначение на сексуалните отношения, е възпроизвеждането, създаването на поколение.
    Трябва да отбележа, че човешката съзидателност не се изразява само в създаването на деца. В определени периоди, когато се активира творческата ни енергия, създаваме и други неща. Например някой художествен шедьовър, книга или картина, ако сме хора на изкуството. Или пък стартираме бизнес проект. В такива моменти обаче винаги се появяват и сексуално подходящи за нас партньори. Прословутата „муза”, която ни вдъхновява. Либидото също се покачва. Това са още периодите, в които най-често имаме несподелена или неосъществена любов. Или преживяваме трудности с партньора си. Но пък най-големите творчески шедьоври, създаването и постиженията в професията, кариерата, обществото и социума, се постигат именно тогава.
    В астрологията Юпитер е планетата на съзидателността, на разширението, на подобрението и възможностите, които получаваме. Материалното състояние, общественото положение, творческите постижения и наличието на потомство, са пряко свързани точно с нея. Когато Юпитер „поглежда” върху сексуалния ни живот, той му влива свежест и го събужда за нови подвизи и завоевания. Ще припомня обаче, че реално Юпитер като небесно тяло, не оказва влияние. Тази планета (а и всички останали) е като малката стрелка на часовника. Стрелката по никакъв начин не влияе на живота ни, но по нея се ориентираме за времето и за онова, което се случва по това време.
    По движението на Юпитер можем да разберем дали е дошло времето ни да изживеем някакви промени, свързани със съзидателността ни и съответно сексуалността. Да узнаем дали ще има промяна в ритъма на либидото. В личния хороскоп Осмият дом е свързан със сексуалния ни живот и по-конкретно с темперамента ни и либидото. Промените, които предизвикват спад или възход на сексуалното желание, се отмерват чрез хода на Юпитер.
    В този процес не бива да пропускаме обаче и хода на Сатурн, който задава действителната реализация на дадено събитие. Затова в определени периоди имаме несподелена или невъзможна за осъществяване любов. Но енергията, влята от Юпитер не се губи. Просто не се реализира в любов и деца, а се насочва от Сатурн в друга житейска област. Докато страдаме по несподелената си любов, нерядко се оказва, че сме създали най-добрата книга, най-красивата картина, спечелили сме пари от професионалните си изяви, повишили са ни или нещо друго.
    Юпитер посочва времето, когато се повишава сексуалната ни (съзидателна) енергия, а Сатурн посочва в какъв аспект ще я реализираме. Но е факт, че винаги когато преживяваме такова събуждане, покрай нас се появява и човек, в когото да се влюбим или най-малко да се увлечем и да усетим сексуално желание.
    В следващата част от статията ще ви дам информация в кои години се събужда сексуалността ви и преминавате през период на активност и подем. Реалният ефект става видим година по-късно. Когато говорим за процеси, чисто физически, свързани с тялото, винаги се обръщаме към знака на Асцендента и така наречената домова решетка. За годините, които изписвам, имайте предвид, че „погледите” на Юпитер може да започват в средата на годината, така че отпуснете един толеранс от плюс/минус няколко месеца. Засегнала съм един период от около 35 години предвид различната възраст на читателите.
    Асцендент в знак Овен
    Осмият дом попада в знак Скорпион. Погледът на Юпитер към този знак маркира събуждането на сексуалната ви енергия, изпитвате силен устрем към съзидание, любов и творчество. Това става в следните години:

Категории: либидо сексуален живот творческа енергия Юпитер Сатурн астроучилище индивидуален хороскоп Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus