Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-после Lady Gaga в Атина

17 Септември 2014 / 16:09:32  GRReporter
1406 прочитания

Малко преди 19:00 на атинското летище се очаква самолетът, с който ексцентричната поп дива Lady Gaga ще пристигне в Атина. Нейният дългоочакван и грандиозен концерт ще се проведе два дни по-късно, на 19 септември на Олимпийския стадион.

Въпреки високия интерес, феновете на Lady Gaga все още могат да се снабдят с билети за шоуто. Средно скъпите билети от категория „golden standing” и цена 104,50 евро вече са разпродадени, но на касите продължават да се предлагат по-евтини, на стойност от 38,50 до 82,50 евро. Желаещите да си купят от най-скъпите – VIP билети срещу 115,50 евро също могат да се снабдят с такива.

Концертът в Атина е част от световното турне на певицата със заглавие „ArtRave: The Artpop Ball Tour”, което започна на 10 септември в Дубай. На 13 септември Lady Gaga пя пред почитателите си  в Тел Авив, а на 16 – в Истанбул, откъдето отпътува към Атина.

Световното турне на Lady Gaga се осъществява по повод на албума й „ARTPOP”, който пожъна огромен успех в целия свят и стана номер 1 в класацията Billboard 200 още седмица след  първото си представяне. На концерта в Атина ще бъдат представени песни както от него, така и стари хитове на певицата.

Почитателите й ще видят в шоуто музика, танци, модно ревю и парти – детайлите, които присъстват винаги в концертите на Lady Gaga. Огромната сцена, която ще бъде издигната на Олимпийския стадион ще наподобява безкраен подиум, на който тя ще пее и танцува заедно с 14 танцьори и петима музиканти. Същевременно тя ще сменя непрекъснато своите дрехи, перуки и украси от пера.

Самата сцена се нарича „fat lady”(„дебела дама”- б.р.) и е една от най-големите в света. С дължина 50 метра, дълбочина 31 метра и височина 21 метра тя заема пространство от 2 000 кв.м. Около сцената ще бъдат инсталирани два огромни LED екрана, а общото тегло на машините за специални ефекти е около 30 тона.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 18:30, а началото на концерта е в 21:00.

Според гръцки медии Lady Gaga е поискала на летището да я очаква червена vintage лимузина Rolls Royce, един джип за личната й охрана и бус за най-тесните й сътрудници. Между тях са личният й треньор, двама стилисти и секретарката й.

В хотела, където ще отседне тя е ангажирала президентския апартамент, както и още два premium апартамента. Те трябва да бъдат обзаведени с бели мебели и ако това не е възможно, множество бели платове трябва да покриват силните цветове в помещенията. Апартаментите трябва да бъдат снабдени с фитнес уреди и телевизори със сателитни приемници. Завесите трябва да бъдат двойни, от плътен плат и сиви на цвят. От една страна Lady Gaga не иска слънце в стаята докато спи, но от друга не желае на прозорците да бъдат спуснати щори.

Слънцето е заплаха и за чувствителната кожа на певицата, затова във всички помещения ще се поддържа температура от 23 градуса. Когато се намира навън, тя винаги ще бъде предпазена със слънцезащитни чадъри.

Според публикациите Lady Gaga е изразила желанието да посети Акропола и театър „Иродио”, както и да посети някое представление там, без присъствието й да предизвика шум. В противен случай ще посети театъра сама след посещението си в Музея на Акропола.

По време на престоя си в Атина Lady Gaga ще се храни със салати, плодове, риба и някои гръцки ястия. Режимът й няма да включва морски дарове, към които е алергична. Певицата е поискала да й бъде доставен конкретен сорт гръцко вино, което опитала за пръв път по време на почивката си в Крит през 2011.

Следващите спирки на турнето на Lady Gaga, което ще продължи до 23 ноември са: Антверпен, Амстердам, Хернинг (Норвегия), Осло, Стокхолм, Хамбург, Прага, Кьолн, Берлин, Бирмингам, Дъблин, Глазгоу, Манчестър, Лондон (3 концерта, като билетите за двата са вече разпродадени), Париж (2 концерта), Виена, Милано, Цюрих, Барселона, Лисабон, Бирмингам (отново), Глазгоу (отново), Шефилд, Нюкасъл и Париж (отново). 

Категории: МузикаТанц концерт Lady Gaga Олимпийски стадион Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus