Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-много милиардери са от зодия Дева

10 Март 2012 / 08:03:24  GRReporter
8643 прочитания

Гали
    Преди няколко години четох статистика на списание Форбс за зодиакалните знаци, под които са родени милиардерите. Те бяха установили, че най-висок процент – около 12% - са родени под знак Дева. След тях се нареждат знаците Овен и Водолей с 8%.
Но пък най-богатият човек през последните 15 години (с малки изключения) е Бил Гейтс, който е роден под знака на Скорпиона. Да не забравяме още, че нарицателно име за богат човек през последните 100 години е Рокфелер, който е пък роден под знака на Рака. Подобна статистика е интересна, но все пак измежду милиардерите и милионерите има представители на всички зодиакални знаци.
    Както вероятно разбрахте, в тази статия ще се спра на въпроса как индивидуалният хороскоп показва колко голямо би могло да бъде материалното ни богатство. В астрологията има няколко основни полета, наречени домове, които се анализират от астролозите, когато  става дума за материално състояние, богатство и неговия размер.     Най-важните са:
    Вторият дом се анализира като основен, свързан с богатството, което успяваме да съхраним и натрупаме. Тук са средствата, които са ни необходими да поддържаме живота си. Осмият дом се анализира във връзка с приходите, които идват към нас. Това са парите на другите хора. Колкото повече чужди пари са ни на разположение, толкова по-добре за нашето богатство. В крайна сметка богатството ни зависи и от това какво количество пари от другите можем да получим – от клиенти, от партньори, чрез договори, от наследства. Често хората задават въпроса – „Колко пари мога да спечеля?”. Колкото и добре да е активиран вторият дом в хороскопа ни, ние не се интересуваме единствено от собствените си пари. А по-скоро от тези, които са в чуждите джобове най-пряко казано.
    Юпитер е основната финансова планета и състоянието й в хороскопа винаги има значение, когато става дума за богатство и паричен поток.  Венера пък по естество управлява дом втори и дарява способност за извличане на максимална полза от всеки, в чийто джоб има пари.
    Този анализ се прави предимно според домовата решетка, която се изчислява от часа и мястото на раждане. Но се прилага и спрямо слънчевия знак. Например Бил Гейтс е роден под знак Скорпион. И този знак се брои за Първи дом. Втори дом спрямо Слънцето в неговия хороскоп е знак Стрелец, който се владее от Юпитер. Осми дом попада в знак Близнаци, който се владее от Меркурий.

    За да се ориентирате как се определят планетите, които владеят втори или осми дом от Слънцето, следвайте следната схема. При Слънцето в знак Овен, този знак се брои за първи и следват:

Слънце в знак Овен – първи дом; владее се от Марс
Знак Телец – втори дом; владее се от Венера
Знак Близнаци – трети дом; владее се от Меркурий
Знак Рак – четвърти дом; владее се от Луната
Знак Лъв – пети дом; владее се от Слънцето
Знак Дева – шести дом; владее се от Меркурий
Знак Везни – седми дом; владее се от Венера
Знак Скорпион – осми дом; владее се от Марс
Знак Стрелец – девети дом; владее се от Юпитер
Знак Козирог – десети дом, владее се от Сатурн
Знак Водолей – единадесети дом; владее се от Сатурн
Знак Риби – дванадесети дом; владее се от Юпитер

    Като владетели се отчитат приоритетно планетите до Сатурн. Планетите Уран, Нептун и Плутон се използват само ако имат пряко отношение към тези домове. Сега ще дам кратка основна характеристика за различните слънчеви знаци – какъв би могъл да бъде размера на материалното ни състояние? Не забравяйте, че тази информация се съчетава с основните домове в индивидуалния хороскоп, които може да имат диаметрално различно показание. Ако имате по-дълбок интерес към тази тема, най-добре потърсете астролог.
    В началото ще спомена, че за слънчевите знаци Овен и Дева, дом втори се владее от Венера. Сам по себе си този фактор говори за сериозен потенциал за богатство, тъй като тази планета дава предпоставки човек да съумява да извлече максимална полза от всеки край себе си. За знак Водолей дом втори се владее от Юпитер плюс факта, че в него и Венера заема специална позиция. Така че не е изненада, че точно тези слънчеви знаци водят класацията на милиардерите. Със сигурност има и допълнителни фактори, тъй като не е правилно да се твърди, че една птичка прави пролет. Или с други думи, рожденото Слънце в тези знаци да бъде 100-процентов фактор за сериозно богатство. Всеки знае, че по света живеят милиони „Деви, Овни и Водолеи”, които имат средностатистическо състояние.

    Знак Овен
    Планетата Марс владее дом осми, а едновременно с това владее и самия слънчеви знак. С прости думи казано – има „съединение” между човека и парите на другите хора. Чуждите пари „обичат” човека със Слънце в Овен. Колкото е по-отличителна позицията на Марс в индивидуалния хороскоп, толкова по-отличителен е и паричният поток от другите. Марс е планета, която умее да прониква и с това свое умение си пробива път към всеки „джоб”. Залага се на количеството „чужди джобове”, не на това колко са пълни. Което в крайна сметка може да осигури един стабилен паричен поток на чужди пари. Венера владее втори дом – на притежанията. Както споменах по-горе, сам по себе си този фактор играе значителна роля за богатството, тъй като Венера дава способност да се намират начини за извличане на максимална полза от всичко.

Категории: богатство пари индивидуален хороскоп зодии Гали Астроучилище милиардери
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus