Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

На море с книга

01 Юли 2010 / 18:07:29  Емануела Карастоянова
2689 прочитания

 

 

Ето, че вече официално започна ваканционният период. Тези, които все още не са решили как да планират лятото  ще трябва да побързат, за да не посрещнат август в компанията на  мечти и закъснели планове. Нека вече мислим за куфари и сакове, за определяне на дестинации, за резервации на квартири, за бански, за шнорхел и маска и за  вечерни тоалети, с които ще впечатлим познати, непознати и разбира се себе си. Съвсем скоро ще натоварим  тези сакове на кораби и ще заплуваме с облекчение към любими острови на спасението.

А в тежките сакове освен всичко друго ще има и книги. Защо пък и те да не се гмурнат в морето ? Нима те нямат своите нужди...?  От ваканция, от един по-хубав, „летен” прочит? Разбира се, че да. Това би трябвало да бъде ясно за претендиращия, че разбира всичко напоследък човек. Но стига толкова с шегите.

За това какви книги ще вземат гърците на островите тази година разговаряхме с г-жа Олга Зиси от отдел комуникация и връзки с обществеността на издателство Папасотириу. „Със сигурност лятото хората четат повече художествена литература. Има доста  по-силно предпочитание към  по-леката литература. Това е напълно разбираемо...”- обяснява г-жа Зиси.  „Лятото продажбите ни винаги се увеличават. Не знам дали книгите се дочитат до край, но се продават определно повече отколкото през останалото време на годината.” За да се съобрази с тази тенденция издателството е подготвило дори специален летен каталог за своите клинети със заглавие Books and More. В него намираме книги за деца и юноши, художествена литература, криминални романи, фантастика,  изследвания в областта на психологията, историята и бизнеса. Ето и някои от заглавията: „Top Story 3 Disney”, „Time for Bed Little One” на Каролин Питчър,  „Small Mouse Big City” на Симон Прескот, „Истории с принцеси” на Клод Клеман, „Дървото, което имаше крила” на Ангелики Дарласи, „Краткият втори живот на Бри Танър” на Стефани Майър, „Белязана” на Кристин Каст и П.С. Каст, „Тръпка” на Маги Стийвотър, „Pretties” на Скот Уестърфелд . Тук са и „С кръстосани ръце” на Атина Какури, „Една гладна уста” на Лена Дивани, „Кой помни Алфонс” на Костас Акривос, „Малки и още по- малки женски истории” на Михалис Ганас и много, много други.

Освен многобройните премиери, подготвени за лятото издателството предлага и „втори” прочит на някои „вечни” книги. Това са книги, които по думите на г-жа Олга Зиси никога не преминават и не губят цената си. „Изборът ни покрива всички вкусове. Книгите се продават години наред, а това означава, че имат какво да кажат на читателя”- пояснява г-жа Зиси. Приятелското си отношение към клиентите издателство Папасотириу е засвидетелствало и със специалната програма bfriends , в която предлага книги на промоционално ниски цени.

И така, за тези, които пазят  лятото само за морето и пясъка и упорито отказват да четат  нека кажем, че четенето съвсем не е скучно и самотно занимание. Защото морето и островите са красиви, но колкото и да се взираш в синьото то си е пак синьо.... В някакъв момент,  след като сме изпратили  поредната  вечер с узо и вино, а посрещнали сутринта с бира има голяма вероятност да се запитаме „И какво?”  Ами отворете книга и ще видите!

 

 

Категории: Папасотириу издателство книги почивка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus