Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мюзикъл за „Живота в розово и черно” на Едит Пиаф в Палатата на музиката

30 Декември 2009 / 12:12:19  GRReporter
2823 прочитания

Мюзикълът за живота на легендарната Едит Пиаф покори Париж и дойде момента да го видим и в Атина на 31 януари в Палатата на музиката. „Едит Пиаф, Един живот в розово и черно” с продуцент Ален Делон е едно представление, наситено с песните на французойката, която докосва сърцата на вечните романтици.

„Никога няма да съществува друга като Едит Пиаф” казва Жан Кокто за любимката на цяло едно поколение, която изпява „Не, не съжалявам за нищо”. Тримата актьори на сцената ще разкажат мита за дребната французойка в черно с разтърсващия глас и бурния живот. Как са се зародили песните La vie en rose, L'hymne a l' amour, Milord и Non, je ne regrette rien? Какъв е бил животът на Едит Пиаф в бедното френско предградие, където израства като пее по улиците, а после във вариететата на Пигал?

Как тя се превръща в „малкото врабче” и впоследствие в Едит, която блести на Нюйоркските сцени? Как се среща с Марсел Сердан и изживяват легендарната си любов? Какво влияние оказва върху личности като Ив Монтан, Шарл Азнавур, Жорж Мустаки и много други? Как тя прекарва живота си на сцената като постоянно прави представления до крайно изтощение на инат на докторите, които настояват, че трябва да почива?

Авангардното представяне на тази музикална биография, която се слива с музиката на песните на Пиаф, възпоризвежда живота й по един едновременно забавен и вълнуващ начин. Жак Пеши – журналист, писател и музикален историк, ни припомня кариерата й като се спира на на ключовите моменти от живота й.

Очарователната Натали Лерми с прекрасния си глас разчупва разказа с безсмъртните шансони на великата Едит под акомпанимент на акордеониста Орелиан Ноел. Авангардната режисура на Рубиа Матинион изтъква взаимодействието между разказвача, певицата – актриса и музиканта като предизвиква публиката да участва.

Палатата на музиката ще представи мюзикъла на 31 януари 2010 в залата на Приятелите на музиката в 20:30 ч. Разпродажбата на билетите започва от 11 януари.

Категории: Музика Edith Piaf мюзикъл
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus