Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Моят сексуален морал не е твоя работа

25 Май 2013 / 09:05:55  GRReporter
4113 прочитания

Гали
    Да се говори за морал в сексуалността днес, може да звучи някак не на място. Но такъв винаги има. Моралът сам по себе си е термин, с който изразяваме конкретна съвкупност от норми на поведение. Дори и да живеем във времена на сексуална свобода, отделните хора си имат свой личен морал и норми, които следват. Сексуалната свобода означава всъщност свободата да следваш личните си норми, своите вътрешни сексуални „закони”.
    Днешната статия е на тема какъв е личният ни сексуален морал – норми, вътрешни „закони”, които следваме в сексуалното си поведение. И тук не иде реч само за това полигамни или моногамни са хората, какъв тип сексуалност изразяват. И в двата случая сексуалният морал е въпрос на лични възгледи и принципи, лична философия. Така както си изграждаме норми за поведение, когато сме на обществено място, работа, у дома или на плажа, по същия начин си имаме изградени норми и за спалнята -  „Какво да правим или да не правим в сексуалните си отношения”. Известно е, че всички норми винаги подлежат на преоценка във времето. Но базисната им рамка се създава в първите 7 години и почти никога не търпи кой знае какви радикални промени.
    В астрологията Осмият дом на хороскопа се свързва със секса. Той е отправна точка, когато се анализира сексуалният живот като цяло във всичките му измерения. Деветият дом в хороскопа, като принцип, е свързан с мирогледа ни, с философските позиции, които имаме в живота; с образованието, което постигаме в чисто житейски аспект и с чиято помощ изграждаме своите идеи и убеждения. Деветият дом очертава всички наши вътрешни закони, чрез които живеем в света. Това е домът на идеологията, но и на догмата, на вярата и фанатизма.
    Ако отброим Девети дом, започвайки от Осми, стигаме до Четвърти оригинален дом в хороскопа. Така, за да разберем каква е сексуалната ни философия, какъв е личният ни морал и вътрешни закони, които следваме в сексуалните си отношения е необходимо да видим състоянието на Четвъртия дом – знакът, в който попада; планетата, която го управлява; планетите, които се намират в него.
    Четвъртият дом в хороскопа описва най-личното ни пространство. Символично това е „нощта” в живота ни, когато сме у дома, в своето най-съкровено кътче. Мястото, което си е само наше и входа към него, а също и онова, което се случва там го регулираме и определяме само ние. Това е най-скритата ни „вселена” и в този ред на мисли е логично защо казваме – „Моят сексуален живот не е твоя работа. Не е работа на никого да се бърка в него. Там само аз съм господар и само аз определям какво ще се случва”.
    Четвъртият дом като основно значение е свързан също със семейната среда, родителите и основно майката. По тази причина е ясно колко е силна обвързаността на сексуалния ни морал със семейството и възпитанието, което получаваме преди всичко от майката. Според състоянието на четвъртия дом се определят също така догмите по отношение на секса, фанатичните вярвания и затова склонността към сексуални злоупотреби с криминален оттенък, се открива пак тук. При всички подобни случаи криминалистите винаги ровят в детството и семейната среда.
    Сега преминавам към информацията, която дава Четвъртия дом по въпроса какъв е личният ни сексуален кодекс и морал. Какви са личните ни „десет сексуални заповеди”. Присъствието на планетите в този дом винаги дава допълнителни детайли, а също така и планетата, която е владетел на този дом. Как тези детайли оказват влияние на крайните изводи, е препоръчително да се изведе от астролог. Аз ще ви дам основната информация според зодиакалния знак.
    Асцендент в знак Овен
    Четвъртият дом попада в знак Рак и се управлява от Луната. Имате изградено дълбоко убеждение, че традициите трябва да се спазват. Но тук следва едно много важно уточнение. Традициите във времето и обществото се променят и вие сте от хората, които най-бързо влизат в крак с новите тенденции в сексуалния морал. Това ви прави хора с най-бързо променяща се философия по отношение на това какво можете да си позволите. И нерядко е достатъчно просто да чуете, че „Това вече е съвсем нормално да се прави”. Затова сте от хората, които нямат твърдо установен порядък в сексуалните си навици, тъй като бързо и лесно възприемате онова, което се налага като нещо нормално и се смята за естествена характеристика на социалната група, в която живеете.
    Асцендент в знак Телец
    Четвъртият дом попада в знак Лъв и се управлява от Слънцето. Носите силно фиксирани възгледи по отношение на това какъв трябва да е личният ви сексуален морал. При това не само вашия собствен, но и на всички, с които имате отношения. Склонни сте да прекъснете отношения, ако другият не споделя вашите възгледи или ги промени в крак с времето. Това ви прави много постоянни в поведението, верни сте на първично изградени принципи и оставате с тях завинаги. При вас няма дилеми, няма отклонения. Сексуалният ви морал е изчистен от необичайни „екстри” и сте от хората, които носят едни от най-дълбоките и възвишени човешки стойности, засягащи сексуалността. Рядко бихте си позволили да имате сексуални отношения, в които да излизате извън нормата „Човек” и да вкарвате елементи, които са нехарактерни за нея.
    Асцендент в знак Близнаци

Категории: сексуален морал норми в интимните отклонения Астроучилище Гали Четвърти дом асцедент индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus